Plantronics RIG 600 har fokus på gaming men har väldigt stilren design som inte alls skriker gaming, neutrala lurar med fokus på gaming.

För bara några veckor sedan prova jag på Plantronics RIG 800 som jag använder än idag där komforten passar mig perfekt och något som jag blivit mer eller mindre beroende utav, trådlöst.

Tyvärr så är inte Plantronics RIG 600 trådlösa men dom som fick mig att bli nyfikna på dessa lurar är designen främst, designen är väldigt stilren och visste känner vi igen designen lite från andra gaminglurar men denna gången är det Plantronics i fokus.

Plantronics RIG 600 har en design som faller mig i smaken ganska snabbt, även kvalitetskänslan är i samma klass som hos deras flaggskeppsmodell RIG 800, visst är det plastigt men känslan när man har på sig lurarna och när man håller i dom är betydligt högre än jag hade väntat mig, så även denna gången med Plantronics RIG 600.

Ett stort plus med RIG 600 som saknades i RIG 800 är att mikrofonen är avtagbar om den inte skulle användas och jag tycker det är lite konstigt att den billigare modellen har denna funktion men inte värstingen. Som ni kanske redan listat ut så får vi klara oss med kabel och det är 3,5 mm port som gäller vilket ger fördelen att man inte behöver använda RIG 600 till endast PC utan det går lika bra till konsol eller varför inte mobilen om man ger sig på lite mobilspel.

Ett stort plus enligt mig hos RIG 600 är huvudbandet samt öronkuddarna som är tillverkat i någon typ av syntetiskt läder som både ser bra ut men som ger en hög komfort och hade inga problem att sitta flera timmar med dessa lurar, det kan bli lite fuktigt efter några timmar men det kan skilja sig från person till person. Det är något som Plantronics lyckas om och om med, komforten i deras gaminglurar som fortsätter att imponera och detta fastän det är helt olika designer och helt olika materialval.

Är man ute efter 7.1 ljud så får man nog titta på några andra gamingheadset, men enligt mig så är just surroundljud det sista jag tittar på, främst för att jag personligen inte tycker om detta i ett par headsets och klarar mig helst utan. Plantronics imponerade på mig när det gäller ljudkvalitén hos RIG 800 och dom gör det igen med Plantronics RIG 600 där det inte spelar någon roll om vi spelar eller lyssnar på musik, vi får ett rikligt ljud där man inte snålar på basen, men heller inte överröstar diskanterna utan balanseringen och ljudkvalitén är lika imponerande denna gången som förra, fastän RIG 600 är betydligt billigare.

Mikrofonen hos RIG 600 är kanske inte den bästa, men den funkar för enklare och snabbare kommunikation i spel och eftersom det är en 3,5 mm kabel så kommer mikrofonen även att fungera lika bra på konsol. Mikrofonen är dock väldigt känslig och kan lite för enkelt fånga upp oljud runt omkring en som man gärna hade velat kunde filtrerats bort.

Plantronics RIG 600 är helt klart prisvärda gaminglurar med tanke på att priset endast ligger på 799. Dock skulle jag inte rekommendera RIG 600 om man pratar mycket med sina vänner eller andra via sitt headset, främst för att mikrofonen är ingen höjdare. Enligt mig så ser jag RIG 600 perfekta gamnglurar till konsol där ljudkvalitén finns där och byggkvalitén finns där med rätta materialval från Plantronics. Jag har sagt det förr och säger det igen att jag ser fram emot vad mer Plantronics kommer att komma med framöver i denna genren.

Plantronics RIG 600
 • 7/10
  Design - 7/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 8/10
  Komfort - 8/10
 • 9/10
  Pris - 9/10
7.5/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.