Apple har presenterat Macbook Air med sitt egna chip M1 som på utsidan ser likadan ut som tidigare, men insidan skiljer sig en hel del.

Inte helt oväntat kanske så kommer Macbook Air att utrustats med M1 vilket gör detta till en betydligt snabbare och bättre Macbook än tidigare.

Macbook Air med M1 ska vara 3,5 gånger snabbare än Macbook Air med Intel, grafiken ska vara hela fem gånger snabbare. Detta ska bland annat göra det smärtfritt att redigera 4K-video. Machine Learning har också blivit mycket snabbare och enligt Apple nio gånger snabbare samt att SSD är dubbelt så snabb, kort och gott kommer Macbook Air bli en riktigt prestanda maskin på sitt sätt.

Lite andra trevliga nyheter med nya Macbook Air är att den blir helt utan fläktar vilket inte behövs för att kyla ner M1, när vi väl får denna Macbook att jobba så kommer den fortfarande vara lika tyst.

Tack vare M1 så har även batteritiden förbättrats och detta rätt så rejält enligt Apple. Surfar man bara på sin Macbook Air så ska batteriet hålla i 15 timmar, kollar man på video så ska batteriet hålla i 18 timmar, detta ska vara en förbättring med sex timmar mot Macbook Air med Intel.

Macbook Air M1

Allt är bättre på papper enligt Apple, men detta är helt klart något man själv måste testa och ge en chans för att se om M1 verkligen presterar som Apple säger och om det passar för ändamålen som man själv gör.

Macbook Air med M1 kommer i lite olika utföranden och olika prislappar

  • Macbook Air M1 sjukärnig grafikprocessor – från 12 495 kronor
  • Macbook Air M1 åttakärnig grafikprocessor – från 15 495 kronor

Det vi kan konfigurera sen är “enhetlig minne” (RAM) som vi kan välja mellan 8 eller 16 GB. När det kommer till lagring så hittar vi 256GB ,512GB, 1TB eller 2TB. Väljer man dock 2 TB så kostar detta 10 000kr(!) extra.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.