SSD-formatet håller på att få sig ett lyft och största fördelen är att det blir lättare att uppgradera laptops med nya SSD-formatet.

Det nya SSD-formatet som Toshiba visar upp heter XFMEXPRESS och kan låta krångligt till namnet men det finns en stor fördel med detta SSD.

Målet som Toshiba haft med XFMEXPRESS är att man vill ta fram ett SSD som man enkelt kan byta ut i sin laptop om man antingen vill uppgradera eller helt enkelt måste byta ut den av olika anledningar. XFMEXPRESS  kommer inte att lödas fast utan kommer lite enkelt sitta på plats likt hur gamla SIM-kort hållare såg ut. (se bild nedan)

Prestandan på XFMEXPRESS ska inte vara sämre, tvärtom så ska Toshiba kunna skruva upp prestandan en aning men frågan som jag ställer mig är när och om vi kommer få se denna lösningen i framtidens laptops.

Toshiba kommer kanske utrusta sina laptops med XFMEXPRESS men frågan är om andra tillverkare är lika villiga till detta. Helt klart intressant ide och ska bli intressant och följa upp se om vi får se några XFMEXPRESS framöver.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


6 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.