Säkerhetskameror fortsätter att bli allt vanliga och nu börjar även Zyxel som annars jobbar med nätverkslösningar in i leken med kameror.

Det har nog aldrig varit så lätt att övervaka våra hem med en kamera som idag och anledningen att vi har en hel del att välja bland när det kommer till övervakningskameror men nu är det dags att istället kunna sätta lite krav också.

Något som får många att avskräckas från att införskaffa sig en sådan kamera är installationen samt allt det andra tekniska runt omkring.

Vi har testat en hel del kameror tidigare och fick frågan av Zyxel om vi är sugna på att ge deras kamera Aurora en chans, vi valde då att göra allt lite annorlunda och låta en person som har noll intresse för teknik men intresse för att säkra sitt hem att installera denna kameran utan att vi hjälper till utan endast med hjälp av instruktioner och allt som Zyxel har att erbjuda som hjälpmedel.

Zyxel Aurora kan inte drivas på batteri utan kräver att den har strömförsörjning hela tiden vilket varit lite av en smaksak samt hur nära man har tillgång till ett eluttag. Jag personligen tycker mer om kameror med kabel och som inte går på batteri då batteribytet kan bli ganska så opassande fastän att appen varnar ganska så långt innan batteriet är helt tomt.

Designen på Aurora är även den lite annorlunda mot andra kameror, här ser vi en triangel-formad kamera som vi inte kan hitta varken något positivt eller negativt förutom att det är annorlunda. Dock går det att fästa kameran på väggen med ett fäste som följer med, men går även om möjlighet att fästa på något magnetiskt eftersom foten är utrustad med en fot.

Men eftersom detta är en kamera med fokus på att hålla våra hem säkra från obehöriga så styr man allt gällande kameran via appen och det är här det blir så viktigt att det är användarvänligt och enkelt att installera.

När vi ska installera kameran första gången är appen väldigt enkel, den förklarar och visar tydligt vad det är man ska göra. Först och främst måste man koppla upp kameran mot hemmets trådlösa nätverk och detta görs både lätt och finns lätta lösningar där det egentligen sen bara är att låta kameran göra sitt jobb.

Men vill man göra lite inställningar som finns självklart den möjligheten, vi kan bland annat välja om vi vill ha videokvalitet 720p eller 1080p när kameran väl aktiveras med hjälp av rörelse sensorn. Men även rörelse sensorn kan man ställa in där allt är uppdelat i ett rutnät, vi kan välja vilka delar av detta rutnät som ska få kameran att lämna en notis till vår telefon vilket kan vara väldigt användbart om man inte vill att kameran ska redigera till exempel gardiner som rör sig eller liknande. Bildkvalitén är väldigt viktigt när det kommer till kameror som Aurora och att man ens kan välja 720 eller 1080p är konstigt där 1080p är ett måste mer eller mindre. Ett stort plus som Zyxel lyckats med hos Aurora är att kameran inte enbart klarar av att ta bilder i mörker utan gör detta i färg också istället för svartvitt som annars är vanligast.

Alla rörelser som sker inom det valda området kommer att lagras på telefonen med exakta tid samt datum men det sparas även uppe i molnet där 16 GB ingår med varje kamera och detta räcker ett bra tag om man väljer att endast spara när det väl rör sig.

Eftersom kameran inte kräver någon typ av basstation behöver man inte oroa sig för att installera ytterligare en enhet utan kopplas direkt upp mot hemmets trådlösa nätverk utan problem. Nackdel med dessa säkerhetskameror är att man inte kommer åt dom ifall nätverket hemma skulle gå ner, men kameran kommer fortsätta att övervaka och spela in om något oväntat skulle hända.

Zyxel Aurora är tyvärr inte anpassad för utomhusbruk och detta då kameran bland annat lägsta temperatur som den klarar av är noll grader samt att den inte är byggd för tuffare väder såsom regn och snö.

Omdöme

Zyxel har fortfarande lyckats skapa en riktigt bra kamera och med fokus på att säkra våra hem inifrån vilket dom gör riktigt bra. Vi vågar nog säga att Arurora är den kameran som vi testat med bäst bildkvalitet båda när det är ljus men även i mörkt rum. Även att man får tillgång till molntjänsten utan extra kostnad är också ett stort plus då vi ser att man klarar sig med 16 GB rätt så bra men kan självklart utöka detta för en månadskostnad.

Zyxel Aurora
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 7/10
  App - 7/10
 • 8/10
  Installation - 8/10
 • 7/10
  Funktioner - 7/10
7.5/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.