Withings har gjort sig kända för sina stilrena och snygga klockor som kombinerar design med teknik, så även med Scanwatch som verkligen överraskar.

Jag har sedan en tid tillbaka använt smartklocka och då har det mest varit Apple Watch som gäller, men nu har jag äntligen en klocka kommit som som är mer i min smak med sin stil och det bästa av allt är att den även är utrustad med teknik som ska hålla koll på oss på olika sätt.

Det är inte första gången som Withings släpper en smartklocka men det är första gången den har varit intressant för mig på olika sätt.

Withings Scanwatch

Scanwatch är en klocka där Withings verkligen har lyckats kombinera en analog klocka med digitala funktioner där vi hittar en stor urtavla som är den analoga och sedan hittar vi en sekundär urtavla som är den digitala och det är där man har koll på många av funktionerna som klockan stödjer. Man kan bland annat se hur lång man kommit med sitt stegmål för dagen och detta är ett mål vi kan justera via appen. Dock finns det en konstig begränsning här, antingen så måste man gå minst 3 000 steg eller max 15 000 steg som jag tycker är ganska konstigt, men kanske något som uppdateras med tiden.

En väldigt stilren klocka som på ett enkelt sätt kan ge oss funktioner som vi annars kanske saknar med en analog klocka. Den lilla skärmen kan förutom stegmålen även visa upp hur många kilometer man gått, hur många kalorier man har bränt just den dagen eller varför inte hålla koll på pulsen då klockan även har en pulsmätare inbyggt. Utöver det så har Scanwatch även möjligheten att ta ett EKG eller varför inte mäta blodets syremättnadsnivåer enkelt via den snygga klockan.

Withings Scanwatch

Det är väldigt enkelt att hitta alla dessa funktioner antingen via appen eller direkt på klockan vilket är väldigt viktigt för mig då jag vill kunna dra igång ett träningspass via klockan men där man sedan har koll på detta via telefonen. Alla värden såsom steg, kalorier, kilometer m.m. samlas alltid i slutändan i appen så man kan ha bra koll på allt via sin telefon om inte klockan kan visa alla dessa värden samtidigt.

När jag såg den lilla skärmen på klockan och som skulle vara den som visar upp ”viktiga” värden blev jag skeptisk till en början, jag som är van att hela klockan är en stor skärm och nu går till en riktigt liten aldrig kommer att funka, men så fel jag hade. Det är just här jag är glad att jag får chansen att testa detta och kan dela med mig av min erfarenhet.

Det märks tydligt att Withings har haft stor fokus på att hälsoövervakning med hjälp av ScanWatch dom har koll på hjärtat bland annat med hjälp av PPG-sensor som får information om hjärtfrekvensen och om det skulle finnas risk för förmaksflimmer, skulle det hända kommer klockan rekommendera en att ta en EKG lite snabbt och skulle problem uppstå att man söker hjälp omgående. Funktioner som kanske inte är något för alla men som ändå finns och som kan vara bra argument för dom lite äldre till en smartare klocka som både är analog och digital i bakgrunden.

Withings Scanwatch

Batteritiden ska enligt Withings ligga på 30 dagar, men detta är inte riktigt något som jag kom upp i men tre veckor utan att behöva ladda den och använt den ganska flitigt med träning var inga som helst problem. Det finns funktion som gör att man har koll på sin sömn också om man vill, men detta var inget jag testade denna gången.

Withings Scanwatch finns i två olika storlekar 38 och 42 millimeter. Prislappen skiljer sig inte jätte mycket mellan storlekarna men det är en ganska hög prislapp. 38 millimeter ligger på 2 990 kronor medan 42 millimeter kostar strax över 3 000 kronor. Med tanke på funktionerna som Scanwatch faktiskt erbjuder när det gäller hälsoövervakning kan det vara en god investering samtidigt som man får en stilren klocka om det är ett måste.

Withings Scanwatch

Withings Scanwatch var min första klocka får denna tillverkaren och jag är helt klart positiv. Kvalitetskänslan för klockan är imponerande och det känns som att detta kommer vara en klocka som följer med i många år och om så nu är fallet att klockan faktiskt håller så är inte prislappen så hög som många kanske tycker. Det som kan vara lite avgörande här är hur länge appen och själva mjukvaran i klockan uppdateras, för jag tror den analoga delen har nog inga problem.

ÖVERSIKT
Kvalitet
9
Funktioner
9
Mjukvara
7
Pris
7
Jag tror det största problemet med Withings Scanwatch kommer för många vara prislappen att dom kanske inte är villiga att betala 3000 kronor för denna klocka. Men samtidigt så får man verkligen en klocka av kvalitet och många bra funktioner om man är ute efter hälsoövervakning.test-withings-scanwatch

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.