Ring har uppgraderat sin populära ringklocka Doorbell som nu är bättre på många sett, men med samma design.

Ring fortsätter att hjälpa oss med att hålla säkerhet men samtidigt våra hem lite smartare med en enligt mig väldigt användbar produkt, ringklocka som är mer än bara en ringklocka.

Video Doorbell 3 är en uppdatering som jag tror många kommer uppskatta, men problemet som blivit nu är att det är en stor djungel bland Ring:s produkter när det kommer till dessa ringklockor. Inte nog med att det finns flera olika kameror så finns det även övervakningskameror samt andra tillbehör till ringklockan, så man kan verkligen övervaka sitt hem till max med hjälp av Ring.

Men nu fokuserar vi på Video Doorbell 3 där första intrycket är att till utseendet är det väldigt lite nytt, jag skulle dock säga att det funkar för mig då jag tyckte designen redan var bra i tidigare generation så varför förstöra något som faktiskt fortfarande funkar.

Där det har hänt betydligt mer är under skalet samt tillkommit lite nya funktion. Uppkopplingen mellan Video Doorbell 3 och Wi-fi har blivit betydligt bättre då den har stöd för både 2,4 GHz och 5 GHz denna gången. En viktig faktor då just 5GHz är bättre på alla sätt och något allt som har med säkerhet borde ha, speciellt om det handlar om mycket videoöverföring.

En annan trevlig nyhet som jag har stor användning för framför min dörr är att rörelsezonerna fått sig en rejäl förbättring denna gången, nu kan Video Doorbell 3 upptäcka rörelser mellan 1,5 till 4,5 meter vilket bland annat kan göra att man slipper falsklarm men samtidigt börjar snappa upp video nästan fem meter framför dörren. Dessa rörelsezoner kan man ställa in lite i detalj om man vill för att få bästa möjliga övervakning men samtidigt slippa falsklarm som kan uppstå.

Ring Video doorbell 3

Installationen som många oftast är oroliga över när det kommer till dessa ringklockor måste jag säga är nog det lättaste jag har gjort på länge, ännu bättre är att Ring skickar med i stort sett allt man behöver för att fästa Video Doorbell 3 korrekt. Alla skruva, plugg och liknande som behövs följer med i paketet.

Ring Video Doorbell 3 är helt trådlös så det ända man måste tänka på är att ladda batteriet lite då och då, detta meddelas i god tid när det är dags att ladda och detta kan man göra enkelt via micro-USB, en sladd till mobilladdaren och problemet är löst. Rekommendation är dock att skaffa sig ett till batteri som man bara kan skifta på när det väl gäller, men att det just är batteri gör allt så mycket lättare också med installationen.

När man väl har fått Video Doorbell 3 på plats ska man börja installera in ringklockan till sitt hemmanätverk via sin telefon, appens gränssnitt är enkelt, behövs inte mycket kunskap för hur man ska göra och Ring beskriver steg för steg vad man ska göra och vad som håller på att hända med ringklockan när den konfigureras. Just installationen har jag lagt stor fokus på och försökt verkligen att göra medvetna fel för att se hur Ring reagerar och hela tiden förklarar den i på ett enkelt sätt hur man ska gör för att ta sig tillbaka på rätt spår.

Ring Video doorbell 3

Videokvalitén är precis som tidigare utmärkt, både i dagsljus men även i mörker, inga som helst problem. Ljudkvalitén då det finns möjlighet till tvåvägskommunikation är ok, man kan höra vid kortare dialoger vad som sägs men det är nog inget man vill prata genom länge. Perfekt att bara be bud lämna paketet utanför eller liknande.

Samtidigt som jag testade så kom även All-New Chime vilket är själva ringklockan som ger ifrån sig ett ljud istället för att bara telefonen ska ge mig notiser. Chime ger ifrån sig ett ljud varje gång någon av Ring-produkterna ha en notis att meddela oss om. Det kan kännas för många att detta inte är ett måste, men för ungefär 400kr tycker jag det är ett bra tillägg för bland annat Video Doorbell 3 då alla i hemmet faktiskt hör när någon är vid dörren, inte bara dom som har en telefon. Den är betydligt snyggare också än tidigare.

Ring All-new Chime

Installationen av Chime är lika lätt och Ring-appen upptäckte den så fort jag plugga in den i eluttaget och guidar oss igenom den lätta installationen samt kopplar samman dom med Ring-produkterna som redan finns i appen.

Jag har egentligen inte mycket dåligt att säga om själva produkten Video Doorbell 3 och Chime, problemet jag ser är abonnemangen som krävs om man vill lagra all video som ringklockan snappar upp. Väljer man ett Basic-abonnemang så går det på ungefär 300 kronor om året, men detta är om man bara har en Ring-produkt. Har man flera så får man hoppas på Plus-abonnemanget och priset hamnar då på 1000kr om året och plötsligt kan man spara all video i molnet.

Hade hellre sett att dom kunde sälja nån typ av basstation som Ring-produkterna kan koppla upp sig på och i sin tur ha något minneskort i basstationen där allting sparas lokalt, för man har ju redan spenderat några tusen kronor på att köpa produkten som man gärna vill ha ska ha alla funktioner från början, såsom att spara all video den spelar in ett tag framöver.

Ring Video doorbell 3

Det finns egentligen inte mycket att klaga på när det gäller Ring Video Doorbell 3, den är snygg, enkel installation, funktionerna finns där som är mest användbara och man känner sig snäppet säkrare med denna pryl. Jag har hört många säga att denna smarta ringklocka känns onödig, men tro mig att ni kommer ändra uppfattning den dagen ni väljer att investera i en, bekvämt, säkert och har många andra fördelar som kanske passar just ert hem.

 

i samarbete med PriceRunner

 

ÖVERSIKT
Kvalitet
7
Installation
8
Funktion
8
Pris
7
Ring Video Doorbell 3 är enligt mig en av framtidens produkter, detta är något som vi garanterat (hoppas jag) kommer få se mer utav. Fler hem som är lite säkrare, lite modernare och framför allt lite smartare för vårt eget bästa.test-ring-video-doorbell-3

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.