Trådlösa inear-lurar blir allt vanliga och det var bara en tidsfråga innan Razer ville vara med i leken, men har dom gjort det bra?

Razer är mest kända för att skapa gaming tillbehör och då inte bara till PC utan nu även till konsol, men att skapa ett par hörlurar för att använda till vardags är kanske inte helt nytt men nytt för oss och denna gången trådlöst.

Trådlösa in-ear lurar är inget nytt men det är nytt från Razer, Razer har redan sina trådade Hammerhead som hyllats av många men nu är det alltså dags för trådlösa som ska hålla minst samma kvalitet om kanske inte snäppet bättre.

En funktion som vi tycker är viktiga när det kommer till in-ear är att försöka stänga ut så mycket ljud utanför som möjligt och detta är oftast något man får höra med hjälp av öronpropparna som sitter på och med rätt materialval och rätt design kan detta göras riktigt bra, där har Razer i stort sett fått en fullträff och stänger ut att oljud riktigt bra även om man inte har musik igång.

Men när det kommer till trådlösa in-ear så har vi lärt oss att det är oftast valet var man har batteripaketet placerat samt hur lång batteritid man har att använda sig utav. Razer har valt att placera batteripaketet i mitten vilket gör att det hamnar i nacken om man väljer det vilket enligt mig ger en bra balans för lurarna i båda öronen. Vi har varit med om att tillverkare valt att placera batteripaketet nära ena hörluren vilket har påverkats negativt tyvärr och vi förstår inte riktigt varför man vill ha just denna delen såpass nära. Batteritiden är också helt ok, vi fick ut ungefär 7-8 timmar och då lyssnade vi på musik, inte på max volym men fortfarande högre än vad som räkna som “normalt”. Att ladda Hammerhead BT tar inte lång tid då det är ett litet batteri vi har att göra med, detta görs via micro-USB.

 

Razer gillar att lägga till de små funktionerna, denna gången lyser Razer-loggan på varje hörlur grönt, när batteriet börjar lida mot sitt slut börjar dessa lysa rött, en liten touch som vi uppskattar och som är ärligt talat typiskt Razer på ett positivt sätt.

Ljudkvalitén i Razer Hammerhead BT är acceptabelt, det känns som att det varit en del fokus på basen och vi hade hellre velat att ljudet är mer klart, ett klarare ljud är inte basen tar över allt för mycket. Eftersom Razer lyckats såpass bra att stänga ut allt ljud utanför så gör det att ljudet från lurarna bli betydligt mycket bättre än hos många andra.

Men det vi gillar mest med Razer Hammerhead BT är nog ändå designen som vi verkligen gillar, vi har en platt kabel som gör det svårt att trassla sig men även batteripaketet har plattats till där allt bara är stilrent och snyggt. Lurarna i sig har en enkel design med några mindre bättre designval som lyfter det lite extra.

Vi får känslan av att Razer inte enbart vill skapa produkter riktat mot gamers utan även ta fram produkter som vi kan använda till vardags och med några av de smarta funktionerna som Razer annars är så duktiga med.

Razer Hammerhead BT kostar ungefär 1000 kronor och jag skulle nog säga att det är värda detta, det finns inte allt för många andra tillverkare som gör såpass bra jobb som Razer gör med Hammerhead BT till detta pris och gillar man Razers andra produkter kommer man garanterat gilla Hammerhead BT.

Razer Hammerhead BT
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 6/10
  Ljud - 6/10
 • 6/10
  Komfort - 6/10
 • 8/10
  Pris - 8/10
7/10

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


2 + 3 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.