Tillbehör till vår telefoner finns det en hel del att välja på och det blir svårt att välja ”rätt”, Mophie är ett alternativ som passar dom flesta med fokus på kvalitet.

Det är mer eller mindre som en djungel där ute när det kommer till att välja tillbehör till våra telefoner och det kan oftast bli svårt att veta vad som egentligen är värt sitt pris. Jag har själv varit där flera gånger och det dyraste har långt ifrån alltid varit det bästa.

Mophie är ett alternativ som jag har haft ögonen på ett tag men tidigare trott att dom haft sin fokus på iPhone, främst deras skal där Mophie växte som namn när dom tog fram sina lösningar av ”Wireless charging battery cases”, något som kanske inte behövs idag men istället har dom skal som har inbyggt batteri och batteritiden med iPhone blir plötsligt mycket bättre.

Första produkten som jag testat på och använt nu under några månader är både wireless charging base samt charge stream desk stand där först nämnda egentligen bara är en kompakt och slimmad laddplatta av hög kvalitet som klarar av att ladda alla telefoner med Qi wireless laddning vilket i stort sett alla har.

Det andra alternativen är i stort sett exakt samma laddplatta men här har Mophie tagit fram en enkel design och stilren sådan för att kunna ha sin telefon upprätt när den laddas och är perfekt att användas på till exempel kontoret. En viktig detalj som jag gillar med detta ”desk stand” är att man kan justera höjden på själva laddplattan eftersom alla telefoner idag är i olika storlekar samt att ytan där telefonen laddar på telefonen kan sitta olika högt upp.

Vad som överraskar mig med båda dessa laddplattor är hur kvalitetskänslan på dom är hög, hur det verkligen känns robusta och utrustning som ska hålla i flera år utan problem, nu har jag använt båda dessa lösningarna i ett par månader och aldrig haft problem, samtidigt som dom är väldigt kompakta och har en snygg design som passar in bra.

En annan produkt från Mophie som kanske är svår att testa men har lite åsikter om är deras Powerbanks där det finns flera olika alternativ och vi fick testa både XXL och dom mindre varianterna. Det är just där vi såg hur Mophie inte ”snålar” på kvalitén även om det är en mindre och billigare powerbank utan kör på samma kvalitetskänsla och samma moderna design när det gäller Powerbanks. Ett måste enligt mig hos Powerbanks idag är att dom ska eller att dom måste ha stöd för USB-C samt att ha stöd för snabbladdning via powerbanks vilket blir ett måste då man vill kunna ladda telefonen akut via sin powerbank.

Mophie Powerbanks eller Powerstation som dom kallar det har stöd för USB-C samt att om man inte har en telefon med USB-C så finns det alltid möjligheten att koppla sin laddkabel direkt via USB-porten. Det går även att ladda flera enheter samtidigt men när det gäller alla Mophies powerstations. Det finns även alternativ att ha powerbanks med inbyggd trådlös laddning vilket jag inte skulle rekommendera då det går betydligt snabbare med kabel och en powerbanks handlar mest om att akut ladda til telefon eller surfplatta och snabbaste alternativet är kabel då.

Priserna kanske kan skrämma måste där charge stream desk stand kostar 900 kronor och kan för många vara en hög prislapp, men då får man också en produkt som kommer hålla längre tid just trådlös laddning bara är början som det ser ut idag.

Powerbanks från Mophie är helt klart prisvärda där man kan köpa deras största Powerstation XXL som har ett batteri på hela 20 000 mAh samt två USB-portar för cirka 700 kronor och då kan man ladda både sin telefon och surfplatta samtidigt. Dom dyraste Powerstation modellerna är dom som har Apples lighting-kontakt inbyggd och är mer anpassade till iPhone och iPad.

Ser fram emot att se vad för typ av produkter Mophie kommer ta fram framöver och om deras utbud kommer bantas ner lite då det finns nästan alldeles för många alternativ när det till exempel kommer till Powerstation där det kan bli förvirrande i slutändan för slutkunden, samma gäller deras batterifodral där det är mest fokus på iPhone och Samsung Galaxy-telefoner.

Mophie Produkter
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 7/10
  Funktioner - 7/10
 • 8/10
  Design - 8/10
 • 8/10
  Pris - 8/10
7.8/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.