Logitech Pro X Superlight måste nog vara den lättaste och mest bekväma gamingmusen på marknaden, hur lyckades Logitech med detta?

Logitech har flera gånger varit en favorit på redaktionen, när Pro X Superlight presenterades i november blev man genast nyfiken. Vad för nya godsaker kan Logitech egentligen bjuda på?

Denna gången är det helt klart fokus på vikt, den extremt låga vikten på endast 63 gram är unikt. Men fastän den låga vikten så har Logitech inte snålat på prestanda i hårdvaran.

Under Pro X Superlight hittar vi en stor platta/tass i fronten medan vi hittar lite mer än en halvcirkel på nedre delen och detta är något jag inte sett tidigare, det är vanligare med små tassar och anledningen till dom stora tassarna kan vara för den låga vikten och kan säga att musen glider riktigt bra på vår musmatta (Logitech Powerplay).

Logitech Pro Superlight

Men detta med tassar är bara en liten liten del av hela musen och vad Pro X Superlight har att erbjuda. Pro X Superlight är trådlös och kör precis som tidigare på Logitech egna Lightspeedteknik som är utveckald för att optimera latens, stabiliteten och att helt enkelt ge bästa möjliga prestanda för en gamingmus.

Under skalet på Pro X Superlight hittar vi också Logitech egna sensor, Hero 25K-sensor som är det bästa möjliga som Logitech kan erbjuda. Med en DPI på max 25 600 DPI är helt klart imponerande men kanske inte något man riktigt kommer dra nytta av.

Det viktigaste med Hero25K är nog ändå att Logitech gjort flera energieffektiva lösningar vilket kan behövas för att slippa ladda sin mus varannan dag. Enligt Logitech så ska batteritiden ligga på ungefär 70 timmar, inget jag kan bekräfta tyvärr men jag skulle säga att den helt klart är däromkring. Just batteritiden har aldrig varit ett problem hos Logitech och använder man sig av PowerPlay musmattan som laddar mössen trådlöst slipper man tänka på det helt.

Logitech Pro Superlight

Väljer man dock att ladda musen med sladd så är det tyvärr inte USB-C som gäller av någon anledning, det är fortfarande micro-USB som gäller och något jag hade hoppats på vi skulle slippa vid detta laget.

Men all fokus är egentligen vikten, vikten på endast 63 gram  kan till en början nästan vara lite obehagligt, jag är van vid att en mus ska ha lite vikter i sig. En gång i tiden så fick man med vikter till sin mus för att få lite vikt i den, nu är det tydligen fokus på att ha en så lätt mus som möjligt. Om Pro X Superlight är den lättaste musen på marknaden vågar jag inte svara på, men den är helt klart bland dom lättaste som har imponerande prestanda.

Logitech Pro Superlight

Pro X var innan Superlight musen som ajg använda dagligen för gaming och detta främst för att den är såpass enkel i designen, bra i storlek och sist men inte minst bäst i prestanda. Jag tyckte redan att vanliga Pro X var lätt, Superlight motbevisade detta men… jag känner att behovet att bygga från Pro X till Superlight inte finns där, det är för liten skillnad och egentligen endas skillnaden, vikten för att jag ska spendera 1 600 kronor på en ny mus.

ÖVERSIKT
Kvalitet
8
Funktioner
7
Mjukvara
8
Pris
7

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.