Vi vet att ett nytt Playstation är på gång men vi har fram tills nu inte vetat vad namnet blir på den nya konsolen, nu vet vi.

Inte helt oväntat så är namnet Playstation 5 vilket kanske inte kommer som en chock och vi vet nu att det handlar om en uppföljare. Sony har också bekräftat att Playstation 5 kommer att börja säljas julen 2020 så vi får vänta ett år till.

Nu har vi även fått lite information om den nya handkontrollen från Sony där vi bland annat fått reda på att vibrationerna i handkontrollen kommer få sig ett rejält lyft men även knapparna blir “adaptive triggers” vilket kommer låta utvecklarna att kunna ha på ett motstånd på L2/R2 knapparna.

Designen på den nya handkontrollen kommer dock att påminna mycket från nuvarande Dualshock 4 men att vi äntligen kommer få se USB-C. Lite annan information är att Playstation 5 kommer att köra på blu-ray på 100 GB som standard, så vi kan vänta oss relativt stora spel framöver.

Det finns fortfarande många frågor gällande Playstation 5 men vi kommer garanterat få svar på dom flesta av dessa under nästa år.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


9 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.