Samsung har inte bara en ny Note på gång utan väljer nu att göra en liten comeback till laptop marknaden men om man ska ta detta på allvar återstår att se.

En gång i tiden så hade vi även en och annan Samsung laptop att välja på men detta blev aldrig något som slog igenom och Samsung valde att lägga den satsningen lite på hyllan.

Galaxy Book S blir alltså första laptopen från Samsung som är lite som en comeback, men frågan jag ställer mig om det verkligen är det med tanke på vad vi hittar under skalet.

Skärmen på Galaxy Book S ligger på 13,3 tum med en upplösning på 2160 x 1440 pixlar vilket är helt ok med tanke på storleken, men när det sen kommer till processorn så är det värre, här får vi nöja oss med en processor från Qualcomm som är Snapdragon 8CX som är en Octa-core processor som bygger på 7 nm och har en klockhastighet på max 2.84 GHz.

När det gäller minne hittar vi 8 GB ram samt 256 GB SSD lagring som går att utöka med microSD-kort upp till 1 TB om man behöver det.

En överraskning är att Galaxy Book S kommer vara utrustad med Windows Hello tack vare kameran på skärmen som tyvärr endast är på 720p.

Samsung var noga med att påpeka flera gånger att en laptop ska vara portabel hela tiden vilket gör att Galaxy Book S är utrustad med att kunna koppla upp sig mot 4G-nätet och man behöver alltså ingen telefon, dongle eller liknande i närheten. När det kommer till portar så får man två USB-C portar som är porten man laddar Galaxy Book S med samt en 3.5 mm port.

Fastän att Galaxy Book S har hårdvaran som den har så kommer den att köra på Windows 10 home/pro.

Samsung Galaxy Book S kommer att börja säljas under fjärde kvartalet i färgen Mercury Gray och priset kommer att ligga på 12 490 kronor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


7 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.