Efter cirka sex månader på marknaden har det redan nu pratas om en ny generation av iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Det ryktas att den nya telefonen ska heta iPhone 6S och iPhone 6S Plus, även iPhone 7 är en möjlighet. 

Kamera

November förra året kom det rykten att kameran kommer att förbättras rejält. John Gruber på Daring Fireball har flera gånger haft påstående om kommande Apple-produkter, och har många gånger haft rätt om deras nya produkter. Nu har han även sagt att kameran till iPhone 6S kommer ha dubbla objektiv som gör att det blir bilder med nästan samma kvalitet som systemkameror. iphonecamera

Tidigare i år kom det rykten om kameran till Apples nya produkt och löd faktiskt att de planerar en kamera med dubbla objektiv. Ryktena löd också att kameran ska ha en större bländaröppning och optisk zoom. Flera påstår också att kameran kommer fortsätta med 8 megapixlar.

Touch ID

Det gjordes en patentansökan i februari när Apple planerar att baka in Touch ID i skärmen istället för att bara ha den på hemknappen. Då skulle man kunna låsa upp telefonen genom att trycka ner ett finger, kanske två fingrar eller kanske till och med handflatan istället för att använda sig utav hemknappen. Apple ansökte också om ett annat patent, nämligen att ha en liten joystick inbyggd i hemknappen. Knappen hålls på plats med en fjäder och när du vill använda den som en joystick lyfts fjädern lite grann, så den fungerar lite som en dosa till ett tv-spel.

iphonejoystick2iphonetouchid

Skärm

Framgångarna för iPhone 6 och iPhone 6 Plus har varit fenomenala och mest troligen därför kommer Apple att fortsätta med samma storlekar på skärmarna, 4,7 tum och 5,5 tum. iPhone har släppts i omgångar och de två enda förändringarna är en liten design förändring och sen att den får en högre prestanda. Wall Street Journal har dock sagt ett rykte om den nya iPhonen och det är att det kommer tillkomma en ny färg till samlingen, rosa är färgen.  Det ska tydligen vara en lite mer ”guld rosa” och inte en solklar rosa som på iPhone 5C.

Laddning

Det går rykten om att även iPhone ska få ny funktion för laddning. Apple Watch har en trådlös laddning via magneter, Magsafe som Apple kallar det. Något av dessa kanske kommer till iPhone 6S, men än så länge kan vi tro att Apple behåller lightning-kontakten eftersom iPhone behöver en kraftigare laddning jämfört med Apple Watch.

Design

Flera rykten om designen är att iPhone 6S kör på en liknande stil som Samsung Galaxy S6 Edge, det vill säga rundande kanter. Grunden till ryktet är för Apples patent för skärm på sidan av telefonen, som kan vara till för musikknappar. Företaget Corning, som tillverkar Gorilla Glass har med kodnamnet “Project Phire” nu presenterat en ny produkt som ska göra glaset till iPhone både repfritt och samtidigt förbättra glasets hållbarhet.

Den ska vara nästan lika hållbar som en safir. Apple har jobbar även med att skydda iPhone från vattenskador, utan att det ska påverka designen. De inre komponenterna som är känsliga för kortslutning har nu med en väldigt tunn hinna av ett material kallat “flourplast”. En del av de inre kopplingarna kommer att förslutas med silikon.

iphone6s1

På Apples senaste event så lanserade de deras nya Macbook. En av nyheterna på datorn var att Apple har uppdaterat den klassiska styrplattan till något som Apple kallar Force Touch. Force Touch finns även på deras nya klocka, Apple Watch, och tanken är att kunna göra en pekskärm tryckkänslig. Force Touch känner av skillnaden mellan på när man bara ”knackar” på skärmen och när man trycker till lite hårdare. Enligt rykte sägs det att Force Touch är på väg till iPhone 6S och iPhone 6S Plus eftersom det finns redan nu på två andra av Apples produkter.

Processor

iPhone 6 och iPhone 6 Plus använder sig idag utav en A8 processor. Det kan komma att iPhone 6S och 6S Plus kommer använda sig utav en A9-processor, även kan en processor kallad M9 komma att hjälpa till med att ta hand om dess rörelseberäkningar. Apples iPhone kommer även att öka i ram från 1GB till 2GB denna gången. Påståendet stärktes när en av Apples egna anställda påstår detta och ska vara  en viktig och trovärdig person inom Apple.iphone6koncept

När?

Den nya generationen iPhone kommer troligen att visas upp och iPhone 6S och iPhone 6S Plus släpps kanske i oktober, spekulationer finns att den släpps redan i september. Spekulationerna om septembersläppet stärks med att de senaste tre åren har Apples nya modeller lanserats i september, förutom iPhone 4S som kom i oktober.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.