Att ta fram ett co-op spel som faktiskt fungerar och är roligt kan vara tufft, Moving Out har enorm potential men misslyckas tyvärr lika fort också.

Ett av mina favoritspel när det kommer till co-op och speciellt lokal co-op där man sitter tillsammans i soffan och ska spela är Overcooked 1 och 2, dessa två spelen är utgivna av Team 17 som också ligger bakom Moving out.

Moving Out påminner mycket om Overcooked när det kommer till karaktärerna, men när det sen kommer till själva spelet skiljer dom sig en hel del.

Moving Out

Moving Out handlar kort och gott om att man ska hjälpa olika hushåll att flytta och vi ska i sin tur fylla vår lastbil men utvalda möbler i detta hemmet. Vissa möbler såsom kylskåp, soffa, säng m.m. är såpass stora och tunga att man måste vara två spelare och i sin tur samarbeta för att få ut dessa till lastbilen. Hela konceptet är enligt mig genialiskt och det är helt klart något som skulle fungera, problemet är kontrollerna och känslan i spelet.

Första jag lägger märke till när jag börjar spela med familjen är att karaktärerna som man styr inte alls går på det sättet som man vill, kontrollerna ska vara mer ”utmanande” men ärligt talat så är det bara mer irriterande. Är man två stycken som bär på något tungt så är kontrollerna jätte bökiga och inte alls varken roande eller underhållande, istället är det just detta som trycker ner spelet särskilt mycket att jag ger upp gång på gång att spela det.

Det som jag gillar de med Overcooked till exempel är att man faktiskt kunde utföra mycket i spelet själv fastän att man spelade co-op med andra, man kunde hacka och koka ingredienserna helt själv. Men i Moving Out kan du inte gör allt själv, där det faktiskt kräver två spelare på en möbel måste man vänta eller helt enkelt samarbeta från start, inte alltid lika underhållande.

Moving Out

Moving Out hade utan tvekan kunnat vara ett spel där man styr karaktärerna som det är tänkt och ändå ge oss en utmaning som är rolig och underhållande. Att just kontroller kunde förstöra så mycket i ett spel visste jag ärligt talat inte men tyvärr har Moving Out bevisat detta.

Grafiskt så är Moving Out helt ok, man förväntas sig inte allt för mycket av just grafiken, det är kanske mer det fysiska i spelet som spelar roll och där har dom faktiskt gjort ett toppenjobb. Banorna blir mer och mer utmanande på så sätt att man kanske måste upp och ner för fler våningar eller har mer trånga utrymmen att ta sig igenom.

Overcooked spelen kommer fortsätta att vara mina favoriter när det kommer till co-op fastän jag verkligen skulle få ett nytt spel nu som skulle bli ersättare, Moving Out rekommenderas om man sitter med mycket tålamod och står ut med att kontrollerna inte är som man tänkt sig i dom flesta fallen.

För att lyfta spelet, detaljerna och hela upplevelsen gjorde vi detta tack var LG OLED55B8. Ni kan läsa hela vår artikel om hur 4K-gaming på TV har kommit till en helt ny nivå och vilka brister som finns och man kanske ska vara beredd på. Ett måste att läsa som gamer på konsol idag.

 

i samarbete med PriceRunner

 

ÖVERSIKT
Grafik
5
Ljud
4
Miljö
4
Co-op
3

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.