Dags för ett nytt F1-spel och denna gången känns det mer RPG än nånsin, men det viktigaste av allt att känslan i F1-bilarna finns kvar.

Formel 1 är något jag följt säsong efter säsong sedan jag var liten i stort sett, detta mycket tack vare min pappa och bror som hade enormt intresse för F1 och jag hängde på och fick detsamma.

Jag har ärligt talat inte spelat ett F1-spel på några år, anledningen var att det var så små uppdateringar mellan varje att jag kände att lägga tid på ett “nytt” F1-spel kändes helt onödigt, lite som EA gör med sina FIFA-spel idag, mindre justeringar och sällan förbättringar.

F1 2020 är helt klart ett lyft sen jag spelade ett F1-spel senast. Det som jag märkte ganska snabbt nu är hur man har fått in lite RPG-moment i spelet såsom att intervjuer som görs med journalister kan påverka hur omgivningen ser på en samt vilket rykte stallet får som man skapar. Det är också en liten nyhet att man kan nu bygga ihop sitt egna F1-team och tävla mot dom tio andra, det blir lite mer management i det hela och inte enbart körningen. Det kan låta svårt och komplicerat, men mycket har underlättats och vi får en ganska bra överblick på vad och hur vi ska styra sitt lag.

F1 2020

Just körningen i F1 är det som är roligast men även svårast, det är riktigt tufft och utmanande att köra en F1-bil, speciellt om man väljer att ha koll på allt själv in i mina detalj. Men även om man kanske inte är den bästa föraren så kan man ställa in att AI:n ska ge oss en chans, det är en bra balansering när det kommer till svårighetsgraden i spelet så man inte blir krossad totalt varje gång.

En trevlig detalj är att man verkligen känner skillnaden på bilarna om man kör en ny modern bil idag, eller om man väljer att gå över till en bil från 90- eller 00-talet där det blir en helt annan känsla. Det finns ett multiplayerläge också, men när jag testade spelet innan release så fanns inte särskilt många spelare så blev inte jätte mycket test där. Kan dock tänka mig att intresse för just multiplayer i F1 2020 kommer vara enormt.

Grafiskt är det inget att klaga på, F1 2020 flyter på riktigt bra och man har verkligen tänkt på detaljerna här. När man blir intervjuad så är kanske just dom karaktärerna inte dom bästa, men ärligt talat så är det viktigare för mig att ha helheten med känslan både vid körning och hur involverad man är i sitt team, vilket man är till max denna gången.

F1 2020

Ljudet från en F1-bil kan man aldrig få nog av och inte heller i F1 2020, ljudet är verkligen exakt som man vill ha det, varken mer eller mindre just nu. Men det finns vissa nackdelar med ljudet, till exempel när det kommer till publikjublet så är det alltid samma och vi får höra samma gång på gång. Ljudet från äldre F1-bilar påminner lite väl mycket dom nya fastän att det är två helt olika motorer i dom.

Ett annat minus är dom krångliga menyerna som

Det har aldrig funnits mer anledning till att införskaffa sig en ratt, min ratt han tyvärr inte att anlända till F1 2020 utan jag fick nöja mig med en Xbox-handkontroll. Känslan fanns dock fortfarande där men jag kan tänka mig att med just en ratt blir allt bara så mycket bättre.

BETYG
Grafik
7
Ljud
8
Multiplayer
7
Känsla
8

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.