Apples patent visar att din iPhone kan användas till att ställa in bilens inställningar automatiskt.

Om du någonsin lånat någon annans bil vet du att det krävs en del fixande innan du kan köra. Du måste ställa in sätet, backspeglar och kanske höjden på ratten. Apple har en annan vision på detta visar ett patent.

Systemet visar detaljer på hur en enhet – till exempel en iPhone – kan registrera den information som gäller för föraren och inställningarna föraren brukar ha. Denna enhet skulle kunna vara en del av ett system som sedan automatiskt hämtar information från enheten för att sedan använda informationen och automatiskt justera inställningarna i den miljön användaren är.

Ett exempel kan vara, om du har dina sidobackspeglar vinklade på ett visst sätt för att se, skulle den bärbara enheten kunna skicka dessa inställningar till bilen och förändringarna sker automatiskt. På grund av den programvaran som körs på den bärbara enheten, skulle förändringarna kunna tillämpas i vilken bil du sedan sätter dig, förutsätt att tekniken finns.

Tekniken har idag mest beskrivits i samband med bilar, men tekniken är tillämpbar på många andra miljöer. Det kan till exempel vara lämpligt för hotellrum, där tekniken kan användas för att konfigurera inställningar i klimat och TV eller belysning.

Vad som nu händer med detta patent återstår att se.

Källa: appleinsider.com

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.