MSI Z690 motherboard

MSI är i stort sett alltid med på tåget från dag ett och så även denna gången med nya plattformen Z690, här är dom nya moderkorten.

Intel har som vi redan vet presenterat 12:e generationen Core-processorer och denna gången har vi en hel del nyheter såsom större socket LGA 1700, PCIe 5.0, DDR5 och mycket annat. Men för att Intels-processor ska kunna dra nytta av detta så måste vi även ha ett moderkort som klarar detta, här kommer MSI in i bilden.

Precis som tidigare MSI moderkort så har vi även denna gången MEG, MPG, MAG och sist men inte minst PRO-serien.

MSI har presenterat flertalet nya moderkort med den nya plattformen Z690 som bland annat har stöd för PCIe 5.0 som ska klara av bandbredd på hela 128GB/s men även DDR5 som är ett rejält lyft från DDR4.

MSI Z690 motherboard

Kommande Z690-moderkort från MSI kommer även bjuda på 2.5 LAN (MEG-serien har två 2.5 LAN-portar) som nu blivit standard med Z690 men vi hittar även Wi-FI 6E där just Wi-Fi i dessa moderkort ser ut att bli allt vanligare. Är man beroende av M.2-SSD så kommer MSI att erbjuda från 4 stycken M.2-slots direkt på kortet varav tre av dessa är M.2 Gen4 x4-slots som ska erbjuda betydligt högre hastigheter än tidigare. Räcker inte fyra så kommer MPG-serien att erbjuda hela 5 stycken M.2-slots.

har man planer på att köra dubbla grafikkort så är det MEG-serien som gäller då vi hittar två stycken PCIe 5.0 x16-slots här medans dom andra serierna får nöja sig med en slot.

För att kyla dessa SSD så kommer även Z690-moderkorten från MSI att vara utrustade med M.2 Shield Frozr för bästa möjliga kylförmåga.

MSI Z690 motherboard

MSI fortsätter alltså att leverera och denna gången med mycket nytt som vi inte kan vänta på att få lägga vantarna på. Men redan den 2 november kommer MSI att hålla i ett event online för att prata och visa upp nya Z690-moderkorten.

Vill man gå in mer på djupet vad dom olika moderkorten från Z690-plattformen erbjuder rekommenderar jag MSI hemsida.

MSI Z690 motherboard

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.