[av_video src=’https://youtu.be/E5Jg4Wm9b7o’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-jwhg3ecw’ custom_class=”]

[av_heading heading=’iOS 13 är en uppdatering men en liten sådan’ tag=’h3′ link_apply=” link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” margin_sync=’true’ padding=’10’ color=” custom_font=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jwhg4mh8′ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jwhflx9g’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Apple har nu visat oss vad vi har att se fram emot i iOS 13 och den största nyheten denna gången är, mörker läge.

Det är äntligen dags för en ny version av iOS och vi har kommit till iOS 13 nu som både uppdateras under skalet men även uppdateras med nya funktioner samt förbättrade funktioner.

iOS 13 kommer bland annat göra att FaceID är 30 procent snabbare, men appar ska ännu en gång starta dubbelt så snabbt samt all prestanda ska ha förbättrats. Det går till exempel att ladda hem snabbare samt uppdatera appar snabbare och Apple har även lyckats minska storleken på appar och dylikt med upp till 60 procent tack vare en ny hantering av filer.
[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.teknikhype.se/wp-content/uploads/2019/06/ios13-darkmode.jpg’ attachment=’35701′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’pop-up’ av_uid=’av-jwhfrpgp’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jwhflf9s’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Men en funktion som användarna har efterfrågat länge och det är mörker läge (Dark Mode) och det kommer äntligen till iOS 13.

Förutom mörker läge som är lite av den största så uppdateras många andra punkter också

 • Smartare tangentbord – Stöd för att skriva utan att lyfta fingret genom att svepa fingret över tangentbordet.
 • Bilder – Sorterar exakt så vi vill ha det, tar bort dubbletter och andra onödiga bilder såsom bilder på kvitton m.m.
 • Memoji och Animoji – Nu kan alla med en enhet som har A9-processor skapa sina egna Memoji med en hel del olika tillbehör, men varje Memoji kan i sin tur sen bli en dekal med olika ansiktsuttryck och användas i meddelande, mail m.m.
 • Hälsa – uppdateras på flera sätt där vi nu bland annat kan hålla koll på volymen i ens omgivning men nu finns även en inbyggd funktion för att hålla koll på menscykeln.

Som ni märker så är det inga större uppdateringar som gäller hos iOS 13 utan det är mindre nyheter men ändå nya funktioner och vissa funktioner som länge har varit efterlängtade.
[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.teknikhype.se/wp-content/uploads/2019/06/ios13-memoji.jpg’ attachment=’35703′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’pop-up’ av_uid=’av-jwhftfcy’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_image src=” attachment=” attachment_size=” align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’fade-in’ av_uid=’av-jwhfo4sv’ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jwhfn2dx’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
iOS 13 kommer att släppas till hösten och mycket pekar mot september månad. Men redan nu kan man betatesta nya uppdateringen, enheterna som kommer få stöd för iOS 13 är:

 • Iphone XS
 • Iphone XS Max
 • Iphone XR
 • Iphone X
 • Iphone 8
 • Iphone 8 Plus
 • Iphone 7
 • Iphone 7 Plus
 • Iphone 6S
 • Iphone 6S Plus
 • Iphone SE
 • Ipod Touch (7 generationen)

[/av_textblock]

[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=” styling=” colors=” font_color=” background_color=” border_color=” hover_colors=” hover_background_color=” hover_font_color=” colors_current=’custom’ font_color_current=’#7bb0e7′ background_current=” background_color_current=” background_gradient_current_color1=” background_gradient_current_color2=” background_gradient_current_direction=’vertical’ av_uid=’av-jwhg00sq’ custom_class=”]
[av_toggle title=’Pressmeddelande’ tags=” av_uid=’av-10h6fe9′]

Apple förhandsvisar iOS 13
 
Mörkt läge, avancerade bild- och kamerafunktioner, Sign In with Apple och nya upplevelser i appen Kartor
 
San Jose, Kalifornien– Apple förhandsvisade idag iOS 13, som bjuder på en dramatisk ny look för iPhone med Mörkt läge och nya sätt att bläddra bland och redigera bilder, logga in i appar och på webbplatser och navigera med en helt ny karta. iOS 13 är snabbare och smidigare tack vare systemomfattande optimering som påverkar öppning av appar, minskar nedladdningsstorleken på appar och gör Face ID ännu snabbare.
 
”iOS 13 utökar funktionerna hos de appar som vi använder varje dag och medför omfattande uppdateringar av apparna Bilder och Kartor samt sekretessfunktioner såsom Sign In with Apple, samtidigt som allt går snabbare”, säger Craig Federighi, Apples Senior Vice President för Software Engineering. ”Det ska bli jättekul att demonstrera för kunderna vad vi erbjuder för iPhone till hösten och visa hur snyggt allting ser ut i Mörkt läge.”
 
iPhone får ett snyggt nytt utseende med Mörkt läge, en ny mörk färgskala som fungerar i hela systemet och i alla systemspecifika appar och som bidrar till en fantastisk visningsupplevelse, särskilt vid användning i svag belysning. Oberoende apputvecklare kan integrera Mörkt läge i sina egna appar och läget kan schemaläggas för att aktiveras automatiskt exempelvis vid solnedgången eller vid en viss tidpunkt.
 
Enklare sökning och kraftfulla verktyg för redigering av bilder
 
Tack vare maskininlärning kan appen Bilder anpassa hela bildbiblioteket och på så vis framhäva de bästa bilderna. Otydliga bilder och bilder med samma motiv göms automatiskt för att ge plats åt viktiga händelser från den senaste dagen, månaden eller året. Bilder och videor ordnas på ett smart sätt som gör det enklare att söka bland, upptäcka och återuppleva kära minnen och automatisk uppspelning av videor ger samlingen liv.
 
Bildredigeringen blir mer komplett och intuitiv med nya verktyg som är enklare att tillämpa, justera och granska snabbt. Genom att svepa kan användaren öka eller minska en effekt för att skapa det perfekta resultatet, vilket bidrar till större kreativa möjligheter och ökad kontroll över bilderna. I iOS 13 kan de flesta bildredigeringsverktygen även användas för videoredigering, så att användaren kan rotera, trimma och lägga till filter inuti appen Bilder.
 
Med iOS 13 kan justeringar av porträttljus göras direkt i appen Kamera. Användaren kan virtuellt flytta ljuset närmare motivet för att ge ögonen mer skärpa och mjuka upp anletsdragen eller längre bort för att på så sätt uppnå en subtil, elegant effekt. Den nya effekten High-Key Mono kan användas till att skapa vackra, svartvita versioner av bilder tagna i porträttläge.
 
Sign In with Apple – snabb, enkel och privat inloggning
 
Apple presenterar ett nytt, mer privat sätt att snabbt och lätt logga in i appar och på webbplatser. Istället för att använda ett socialt konto eller fylla i formulär, verifiera mejladresser eller välja lösenord kan kunderna helt enkelt autentisera sig med sina Apple-ID:n. Apple skyddar användarnas integritet genom att förse utvecklare med ett unikt, slumpmässigt id. Även om en utvecklare begär namn och mejladress, så kan användaren välja att hålla sin mejladress privat och istället dela en unik, slumpmässig adress. Sign In with Apple gör det enkelt för användare att autentisera sig med Face ID eller Touch ID och har inbyggd tvåfaktorautentisering för extra säkerhet. Apple använder inte Sign In with Apple för att kartlägga användare eller deras appanvändning.
 
Appen Kartor bjuder på en helt ny upplevelse
 
Miljontals människor använder Apple-appen Kartor till att navigera och utforska världen i vetskapen att appen samtidigt skyddar deras integritet. Efter att ha kört 6,5 miljoner kilometer för att återskapa baskartan från grunden presenterar Apple en ny upplevelse av appen Kartor med större vägtäckning, bättre information för fotgängare, mer exakta adresser och mer detaljerad information om markslag. Den nya kartan används redan nu i vissa städer och delstater i USA och kommer att bli tillgänglig i hela USA i slutet av 2019 och ännu fler länder under 2020.
 
Den nya funktionen Look Around utnyttjar den nya baskartan och högupplöst 3D-foto för att återge vackra bilder av en stad på gatunivå med mycket jämna övergångar. Appen Kartor i iOS 13 innehåller även andra nyheter. Till exempel kan användaren skapa samlingar för att dela favoritrestauranger, resmål eller shoppingstråk med sina vänner och favoriter för att navigera till vanliga destinationer såsom hemmet, arbetet, gymmet eller skolan med en enkel tryckning på appens startskärm.
 
Ytterligare funktioner i iOS 13
 • Påminnelser har fått ett nytt utseende och nya smarta sätt att skapa och redigera påminnelser, med fler sätt att ordna och hålla koll på dem. Det snabba verktygsfältet gör det enklare att lägga till tider, datum, platser, flaggor och bilagor. Tätare integrering med Meddelanden gör det enkelt att tagga någon i en påminnelse, så att den visas när användaren skriver ett meddelande till personen i fråga.
 • Meddelanden kan automatiskt dela en användares namn och bild eller anpassade Memoji eller Animoji, så att det enkelt går att se vilka som ingår i en meddelandetråd. Memoji delas automatiskt in i paket med märken som finns inbyggda i iOS-tangentbordet, så att de kan användas i appar såsom Meddelanden och Mail med flera. Memoji innehåller även nya frisyrer, huvudbonader, smink, piercingar och accessoarer.
 • Siri har fått en ny, mer naturlig röst och Siri-genvägar har nu stöd för Suggested Automations som kan användas till att skapa personliga rutiner för att gå till jobbet eller gymmet.
 • CarPlay får sin största uppdatering någonsin med ny Dashboard för visning av musik, kartor med mera i en enda vy, en ny kalenderapp och stöd för Siri i navigerings- och ljudappar från andra utvecklare.
 • HomePod kan höra skillnad på olika röster och på så sätt ge personliga förslag på till exempel meddelanden, musik och så vidare. Liveradio ger Siri tillgång till fler än 100 000 radiostationer från iHeartRadio, radio.com och TuneIn och den nya sömntimern gör att musiken stängs av efter en bestämd tid. Med Handoff kan användare enkelt flytta över musik, podcaster och telefonsamtal till HomePod när de kommer hem.
 • Med AirPods kan Siri läsa inkommande meddelanden från Meddelanden och SiriKit-kompatibla meddelandeappar så snart de tas emot. En ny ljuddelningsfunktion gör det enkelt att titta på en film eller lyssna på en låt tillsammans med en vän genom att placera ett andra par AirPods nära iPhone eller iPad.
 • Röststyrning har nya funktioner som gör att användaren kan styra sin iPhone, iPad eller Mac helt och hållet med rösten. Tack vare den senaste Siri-tekniken för röstigenkänning kan Röststyrning användas för ännu mer exakt transkribering och redigering av text.*
 • Anteckningar har en ny gallerivy, kraftfullare funktioner för samarbete med delade mappar, nya sökverktyg och alternativ för checklistor.
 • Med QuickPath kan användare enkelt skriva med en hand på iOS-tangentbordet genom att svepa genom bokstäverna i ett ord.**
 • Textredigering har förbättrats så att användare kan bläddra i dokument, flytta markören och markera text snabbare och med mer exakt resultat.
 • Med appen Filer kan användare nu dela mappar med iCloud Drive och komma åt filer från externa lagringsenheter, till exempel sd-kort och usb-flashenheter.
 • Appen Hälsa innehåller funktioner för att övervaka hörseln och nya sätt att följa, visualisera och hålla koll på menscykeln.
 • Platstjänster har funktioner som ger användare större möjlighet att själva avgöra hur de vill dela platsdata med appar, däribland ett nytt alternativ för platser som man bara besöker en gång samt mer information om när appar använder platsdata i bakgrunden.
 • Prestandaförbättringar bidrar till att göra hela systemet mer följsamt med till exempel snabbare upplåsning med Face ID. Ett nytt sätt att paketera iPhone-appar i App Store minskar nedladdningsstorleken på appar med upp till femtio procent och gör appuppdateringar mer än sextio procent mindre och resulterar i att appar startar upp till dubbelt så snabbt.

[/av_toggle]
[/av_toggle_container]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-sja2pd’]

[av_social_share title=’Dela med dig’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-o2nbox’]

[av_comments_list av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=’av-yuy8fl’]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


1 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.