Google har visat upp sin nya lösning när det kommer till Mesh-nätverk som har en ny design samt bättre prestanda än tidigare system.

Inte helt oväntat så har Google släppt nya Nest Wifi som gör det möjligt för oss att skapa ett Wifi-nätverk hemma väldigt enkelt och ganska så smart denna gången.

Nest Wifi har en stilren design och detta främst för att Google inte vill vi ska gömma dessa prylar i ett skåp eller liknande då detta försämrar signalen avsevärt. Nest Wifi bygger på ett mest-nätverk där en av enheterna är master-router som man alltså kopplar internet i, dom andra är vad Google kallar för “Point” och med hjälp av dessa två enheterna ska man kunna täcka upp hela 350 kvadratmeter, men det går att täcka upp ännu mer yta med tre enheter.

Nest Wifi kommer även ha stöd för Google Assistant så man kan alltså säga åt Google Assistant att stänga av Wifi hos en specifik användare eller stänga av internet helt. Point kommer även att ha en Nest Mini inbyggd så man kan välja att ha både router och Google Assistant i ett rum.

Nest Wifi kommer att börja säljas 4 november i USA men kommer till fler länder längre fram. Priserna som gäller är

  • Router – 169 dollar
  • Router + Point – 229 dollar
  • Router + Point + Point – 349 dollar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


7 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.