Sign in with Apple är ett nytt säkert sätt att logga in utan lösenord och Google gillar detta och kommer introducera det i sina tjänster inom kort.

“Sign in with Apple” är en funktion som jag ser väldigt mycket fram emot, fastän jag kanske inte är en daglig användare av Apple produkter så finns det andra bra funktioner som Apple kommer med.

Det Sign in with Apple gör är att man kan logga in på olika webbplatser utan att behöva trycka in lösenord, vi känner igen detta med bland annat Google och Facebook. Men det Apple gör lite bättre är att detta inte är kopplat till ens egna mail utan istället kommer en tillfällig mail att skapas av Apple som i sin tur vidarebefordrar det viktiga till ens riktiga mail.

Kort och gott delar man inte med sig av någon privat information till webbplatsen förutom ens namn samt en tillfällig email.

Google tycker om denna lösningen och kommer välkomnar den till dom och förmodligen kommer nu även Google jobba på något liknande framöver, men tills dess får vi nöja oss med Sign in with Apple som gör det möjligt att logga in utan användarnamn och lösenord.

Sign in with Apple kommer dock inte kommer förrän till hösten då iOS 13 släpps.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


5 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.