Google presenterar Nest Hub Max

Google fortsätter att satsa på smarta hem och denna gången med större skärm och smart inbyggd kamera.

Under årets Google I/O hade Google inte bara mjukvara att presentera utan även lite hårdvara, bland annat fortsätter Google hjälpa oss att styra våra smarta hem med hjälp av deras produkter.

En nyhet är bland annat att Googles produkter för hemmet kommer gå under namnet Google Nest och där hittar vi bland annat hittar tidigare Google Home Hub heter Google Nest Hub istället.

Den helt nya produkten som Google hade med sig är Nest Hub Max som är en större variant och har en skärm på 10 tum denna gången men denna gången är utrustad med en Nest-kamera. Med hjälp av kameran kan man bland annat ha videosamtal där kameran har riktigt hög vidvinkel samt att kameran följer dig om man rör sig mycket framför kameran, alltid fokus på att vara i synfältet.

Men kameran kommer även ha möjligheten att läsa av ansiktet och i sin tur visa upp endast den personens uppgifter som är lagrat på Googles tjänster. Man kan på morgonen antingen prata med Nest Hub Max och den känner igen rösten eller så bara tittar man lite snabbt på skärmen och all viktig information som rör den personen dyker upp på skärmen.

Det går dock att stänga av mikrofonen samt kameran enkelt via inställningar men det finns även en fysisk knapp på baksidan.

Eftersom Nest Hub Max fått en betydligt större skärm men även lite nya funktioner så har även priset ökat till 229 dollar och börjar säljas i utvalda länder i juli, dock inte i Sverige som det ser ut nu.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.