Google Assistant

Google har nu meddelat att deras smarta assistent kommer att få lite nya funktioner som ska underlätta och förbättra tjänsten.

I ett blogginlägg har Google nu delat med sig lite av nyheterna som kommer till Google Assistant. Med tanke på att Google Assistant finns i allt fler smarta högtalare, TV-apparater samt andra prylar så ställs det lite annorlunda krav på tjänsten där nya funktioner behövs och Google har nu utrustat dessa på sätt och vis.

Hotword

Alla som använder Google Assistant dagligen måste antingen säga “Ok, Google” eller “Hej, Google” för att aktivera den som Google kallar för hotword. Det kan vara ett problem om man har flera Google Assistant produkter i närheten av varandra, men inom kort kommer vi kunna ställa in känsligheten på hotword.

Vi ska alltså kunna välja om högtalaren i vardagsrummet ska “höra” bättre än den i sovrummet för att endast aktivera ena högtalaren.

Voice Match

Voice Match en funktion som jag alltid varit imponerad över, Google Assistant kan alltså genom rösten höra vem personen är och har man flera konton i en pryl som har stöd för Google Assistant kan den aktivera specifikt den personens kalender, meddelande osv. För att göra Google Assistant mer personlig kommer nu upp till sex personer kunna ha sina egna Google Assistant i samma pryl utan att det ska påverka dom andra användarna.

Kort och gott är det en enhet med Google Assistant men funktion kan variera beroende på vem som frågar.

Standardhögtalare

En ny funktion nu är att om man har flera högtalare med inbyggd Google Assistant kommer man nu kunna välja att en av dessa ska vara standardhögtalare. Så ber man Google Assistant spela upp musik från Youtube Music eller Spotify kommer detta alltid att spelas upp på standardhögtalaren.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.