Dymla ONE ett renare och friskare babylift alternativ

Ett nyfött barn tar dagligen cirka 80 000 andetag. Spädbarn är mer infektionskänsliga och är därför automatiskt mer utsatta för luftföroreningar än vuxna. Enligt Världshälsoorganisationen WHO är luftföroreningar den enskilt största miljörelaterade hälsorisken för små barn. Virus som RS och mässling samt även bakterier frodas och sprids när människor reser.

Dymla ONE är en babylift som passar både när du och ditt barn vistas i er närmiljö och när ni är på resande fot. Babyliften är enkel att ta med sig på flygplanet och passar de flesta barnvagnar på marknaden. Dymla® ONE är framtagen i ett unikt samarbete mellan svenska läkare och forskningsinstitut för att förbättra ditt barns hälsa.

Nu kan du enkelt åka kollektivt, vistas i folksamlingar och resa längre sträckor och samtidigt vara trygg med att ditt barn andas ren och frisk luft. Detta är särskilt viktigt om luftkvaliteten är dålig eller när det finns en ökad risk för luftburna sjukdomar (tex. mässling, coronavirus, RS-virus, vanliga förkylningsvirus, influensa) samt myggburna sjukdomar.

Narkosläkaren och blivande trebarnsmamman Karin Dymmel har tillsammans med experter och forskare utvecklat världens första babylift med inbyggd luftrenare. Dymla® ONE är en babylift som kan bäras självständigt och placeras i barnvagnens liggdel, där mer än 98 procent av partiklar som virus, bakterier och luftföroreningar filtreras bort från luften innan den når barnet.

Idén till Dymla ONE föddes redan 2014 i Demokratiska Republiken Kongo när Karin Dymmel tjänstgjorde som läkare på det lokala sjukhuset och hennes man David arbetade som FN-tjänsteman. De kunde båda se att luftföroreningar, virus och bakterier hade förödande konsekvenser för de yngsta och mest utsatta i befolkningen. Två år senare, när Karin och David var tillbaka i Sverige, fick parets tre månaders bebis Henry RS-virus som krävde sjukhusvård.

Det ledde till att Karin och David Dymmel, med hjälp av Karolinska Institutet Innovations och ingenjörer från KTH, utvecklade världens första babylift med inbyggd luftrenare för små barn.

Pandemier, luftföroreningar och livshotande myggbett blir allt vanligare i vår värld på grund av globalisering och klimatförändringar, även i välutvecklade länder som Sverige. Därför är vi stolta över att nu kunna lansera en så pass viktig produkt, som inte bara innebär hälsofördelar för små barn utan även bidrar till hela familjers ökade rörelsefrihet, säger Karin Dymmel, narkosläkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm och medgrundare av Dymla.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.