Att jobba hemifrån har i år blivit väldigt vanligt och nu väljer flera stora företag att fortsätta erbjuda detta för sina anställda, men bara om man vill.

När Coronaviruset ställt till det rejält för många så har även många fått möjligheten att jobba hemifrån, något som ser ut att kunna bli allt vanligare framöver och flera av techjättarna är positiva till detta.

Twitter har redan sagt att deras anställda kommer få jobba hemifrån hur mycket dom vill framöver, dom ser positivt på detta och enligt Twitter så funkar det, men vill dom anställda komma in till kontoret så finns även den möjligheten.

Spotify har nu meddelat att deras anställda kommer få möjligheten att jobba hemifrån fram till 2021 och inte helt oväntat för att man fokuserar på dom anställdas hälsa och säkerhet. Spotify har totalt 5 800 anställda med 79 kontor runt om i världen. Om detta blir permanent nästa år återstår att se.

Facebook är även dom positiva till att jobba hemifrån men att det kan skilja sig mot andra. Mark Zuckerberg som är grundaren till Facebook säger att han är positiv till att jobba hemifrån där det finns flera fördelar, framförallt dom som bor i storstäder och inte behöver pendlar till ett kontor. Enligt Facebook så är deras personal minst lika produktiva när dom jobbar hemifrån, men fastän det produktiva finns där så vill mer än hälften av deras anställda komma tillbaka till kontoret så snart som möjligt.

Många anställda hos Facebook säger också att om det fanns möjligheten att jobba hemifrån skulle dom flytta, byta stad till något lugnare och fortfarande behålla sitt drömjobb enligt många. Hur Facebook kommer göra med att jobba hemifrån återstår att se, jag skulle gissa på att det kommer bli ett fritt val om man vill, men att man alltid är välkommen till kontoret om man känner att det behövs.

Det finns många fördelar med att jobba hemifrån men även många nackdelar enligt många. Det gäller att hitta rätt balans till att kunna få arbete att bli produktivt hemma utan att bli störd.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


3 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.