Att införskaffa sig en NAS idag är inte det lättaste då det finns en hel djungel med dem, men vi har testat en som kanske inte passar alla men dem flesta.

Det som de flesta är oroliga för innan ett köp av ett NAS är om man kommer kunna installera den samt användas dennes fulla kapacitet och vi kan redan nu säga att använda alla kapacitet när det gäller hårdvaran kommer bli svårt men installationen kan variera.

Zyxel har tidigare haft ett rykte om att vara lite svår installerade men dem har lärt sig av detta och när vi kopplade in NAS326 första gången blev allt bara lättare och installationen som man dessutom får en tydlig guide till är inte lång och behöver ej vara särskilt lång heller.

Första steget är att montera in sina hårddiskar som antingen kan vara 3.5 tum eller 2.5 tum och vilket man än väljer så är det lika enkelt att montera med hjälp att skruva fast hårddisken i släden som enkelt sedan glider in i enheten.

Användargränssnittet har skapats för att vem som helst ska kunna använda det och installationen ännu lättare, det ända man behöver göra första gången är att trycka in rätt adress i webbläsaren och skapa konto till NAS326 som sedan är det ända som krävs för att kunna logga in på sin NAS egentligen var som helst eller via appen.

Att strömma HD-filmer direkt från NAS:en är inga som helst problem och vi testade att strömma HD-filmer till tre enheter samtidigt och även det utan problem. Det går lätt att komma åt enheten så länge man är inom samma nätverk och det behöver inte göras särskilt mycket för att få det att fungera.

Vill man dock ha lite mer privata delar i sin NAS kan man skapa privata mappar som är lösenordskyddade eller endast synliga för vissa konton som har tillgång till den.

Tyvärr finns det ett stort minus med Zyxels NAS326 och det är att man måste öppna upp specifika portar för att det ska fungera och tyvärr kan detta vara moment som kan ställa till det för många vilket gör att man inte kan använda NAS:en som man tänkt sig.

De flesta införskaffar en NAS för att kunna lagra viktiga filer och Zyxel har lyckats skapa ett gränssnitt som är lätt att förstå och har fortfarande funktionerna som kanske de lite mer avancerade användarna vill ha och att just denna NAS kan användas till så mycket mer än bara lagring av filer.

Omdöme

Vi har äntligen fått chansen att prova på en NAS som är skapade för alla användare och ett gränssnitt som äntligen är lätt att komma igång med och även lätt att lägga till nya funktioner på. Den ända nackdelen med NAS326 är att man tyvärr måste öppna upp portar manuellt vilket kan ställa till det för vissa.

Zyxel NAS326 är en prisvärd NAS med flera bra och användbara funktioner som finns inbyggda redan från start. Prisvärd NAS skapad för alla kan vi kort och gott avsluta med.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 7 =