Philips är inte ensamma om att ha ”smarta” lampor men de borde se upp nu med TP-Link med i leken, här snackar vi enkelt och välfungerande lampor som skapar en stämning dom flesta borde ha.

Att våra hem blir allt smartare har nog varit svårt att missa och just belysning i våra hem är en del som varit med när det kommer till smarta hem redan från start i stort sett men fram tills nu så var det Philips som var ledande med sin Hue-serie.

Nu finns det flera andra lösningar och tillverkare till detta, bland annat TP-link som är smartbelysning men som valt att gå en helt annan väg när det kommer till styra dessa lampor.

TP-link har ingen liten hub som man kopplar upp sig mot utan kopplas direkt till hemmets Wifi vilket gör att även lamporna blir en del av hemmets nätverk men inget som man berörs utav utan är det för att lättare kunna styra lamporna via en app i våra smart telefoner eller surfplattor.

Appen i sig är väldigt lätt att förstå och det är ännu lättare att koppla upp lamporna mot nätverket som också görs via appen och där allting beskrivs väldigt väl. Att koppla upp flera lampor i olika rum är lika enkelt det där vi tydligt märker att appen är skapad att även för dom lite mindre kunniga eller nybörjare ska kunna använda sig av dessa lampor och installera dom utan problem.

När vi väl installerat lamporna har vi i appen flera valmöjligheter, allt från att välja vilka tidpunkter på dagen som lamporna ska sättas på samt stängas av, samt vilka färger eller profiler som man vill att lamporna ska lysa i dom olika rummen som man väljer att ha dom installerade.

En nackdel med att lamporna är påverkade av wifi-nätverket är att vi inte kommer åt lamporna utanför wifi-nätverket något som vi kan göra med till exempel Philips Hue som kommer med en hub som kopplas in i nätverket.

I nuläget erbjuder TP-link lampor endast med E27-socket vilket kanske är den vanligaste i många hem. Lampan som vi provade heter LB130 där den största skillnaden är att lampan har över 16 miljoner olika färger att välja mellan. Men tycker man att just denna lampan är lite för dyr, strax under 600 kronor finns det andra modeller som endast lyser vitt men ger fortfarande möjligheten att ställa in lampans olika funktioner såsom till exempel schemaläggning.

Som vi nämnde tidigare så blir våra hem allt smartare och att börja med en smart belysning är enligt oss en väldigt bra och enkel början och ärligt talat ganska så billig också om man jämför med andra prylar i våra hem.

Omdöme

TP-Links smarta lampor är en väldigt bra början om man vill ge sig på att göra våra hem smartare. Belysning tyckte vi i början var en väldigt onödig lösning att göra smartare men vi kan lova er att stämningen och känslan i dessa rum är helt annorlunda och man kan göra så mycket mer i apparna än att bara schemalägga och välja färger, sådant som alltid är kul att experimentera med.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + 1 =