Test: Hyperx Pulsefire FPS

HyperX känner vi annars igen när det kommer till komponenter men senaste tiden har de gett sig in på tillbehör och först ut för oss är deras FPS-mus.

HyperX har nu släppt en gamingmus där fokus denna gången ligger på FPS (first person shooter) och är oftast just där som musens prestanda är viktigt och för många även väldigt avgörande.

Hyperx Pulsefire FPS är till designen inget revolutionerande men inte heller när det kommer till prestandan. När det kommer till FPS-spel är det just DPI:n som vi vill kunna justera och ibland ända ner i minsta detalj, men hos Pulsefire FPS kan vi endast välja mellan 400, 800, 1600 eller 3200 dpi som vi enkelt ändrar med ett knapptryck precis bakom scrollhjulet. När iv ändrar till dom olika profilerna så ändrar musen även färg på de bitarna som musen har ljuseffekter ifrån såsom scrollhjulet samt loggan på baksidan av musen.

Ljuset är inget som stör enligt mig och att man har fast DPI-profiler är också mycket en smaksak, jag märker ganska snabbt att man vänjer sig oftast vid en till två olika profiler som man skiftar mellan beroende på vilket spel och detta med ett enkelt knapptryck.

På undersidan av musen hittar vi stora kontaktytor som är mycket av en smaksak, vi testade Hyperx Pulsefire FPS på olika musmattor men eftersom dessa ytor är såpass stora så får man räkna med att musen inte komma glida lika lätt fastän musen är relativt lätt. Men detta är som vanligt när det kommer till gamingmöss en vanesak och jag tyckte personligen att det var skönare och lite lättare att använda precisionen vid behov, något som man garanterat kommer behöva i FPS-spel.

Eftersom att Pulsefire inte har allt för många funktioner så finns det fördelar också med detta, Hyperx Pulsefire FPS är en mus som räcker att vi kopplar in via USB och sen är det bara att köra igång utan att behöva installera mjukvara och ställa in musen. Men är man behov av att kunna använda sig av annan dpi är de förinställda så gäller det att hålla sig borta från denna musen tyvärr då det är begränsat men även något som jag föredrar istället för en massa onödiga inställningar som mjukvarorna oftast erbjuder.

Omdöme

Med tanke på att Hyperx Pulsefire FPS kostar runt cirka 700 kronor så kan vi inte annat än säga att denna musen är värd varenda krona. Man får helt klart en gamermus med fokus på prestanda och funktioner som kanske är många men de finns där, de viktigaste funktionerna som krävs samt en design som passar dom flesta händerna eller på det sättet man håller i musen.

Det ända som vi egentligen har att klaga på är att greppen på sidorna inte alls är särskilt greppvänliga efter några dagars användning och dessa greppen är viktigare än nånsin för många, bland annat mig men är även något man enkelt kan torka rent och få det att greppa som ny igen.

Hyperx Pulsefire FPS
  • 7/10
    Design - 7/10
  • 5/10
    Funktioner - 5/10
  • 7/10
    Kvalitet - 7/10
6.3/10

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.