Samsung böjbara telefon Galaxy Fold är här

Samsung har nu äntligen presenterat sin böjbara telefon som varit under utveckling i flera år, kort och gott telefon och surfplatta i ett.

Äntligen, äntligen börjar det hända något när det kommer till våra telefoner och vi får se något helt nytt som kanske kan vara så vi ser våra telefoner i framtiden.

Galaxy Fold är kort och gott en kombination av en telefon och en mindre surfplatta, allt detta tack vare att man kan vika ihop telefon. Skärmen på Galaxy Fold är alltså böjbar, vikbar eller vad man nu vill kalla det vilket gör att denna telefon kan ta två olika former.

Antingen så är telefonen ihop vikt och då får man en 4,6 tums skärm att jobba på, eller så öppnar man upp telefonen och då får man plötsligt 7,3 tum att jobba med, mer som en mindre surfplatta. Men för Samsung att ta fram denna telefonen har inte varit smärtfritt, första gången vi fick se den böjbara skärmen från Samsung var redan 2011 men mycket har hänt sedan dess, även många problem som Samsung fick kämpa med.

Ett av problemet som dom ganska snabbt insåg var att det kommer inte gå att göra skärmen böjbar med glas, istället fick Samsung uppfinna ett nytt material som passar dom som kallas för polymer och detta ska göra skärmen bland annat hälften så tunn som på en vanlig telefon. Men det är inte glaset som var problemet, mekanismen som ska göra att telefonen kan fällas ihop fler tusentals gånger måste dom hitta ett sätt på att det ska hålla, detta gjorde att Samsung fick ta fram egna gångjärn till telefonen som är betydligt mer komplicerat, men kort och gott så fungerar det.

Vi vet inte särskilt mycket om prestandan i detalj men det vi vet kan ni läsa nedan:

När man väl använder Galaxy Fold utfälld så behöver man inte oroa sig för att man bara kan göra en sak i taget utan här har Samsung tänkt till och gjort så att man kan ha igång tre appar samtidigt och detta utan några större problem egentligen. Ett exempel är att man kan titta på Youtube, svara på meddelande via Whatsapp och öppna Chrome för att surfa lite. Allt detta med några få enkla knapptryck och man får verkligen möjligheten till att dra nytta av 7,3 tum.

Galaxy Fold är även utrustad med totalt sex kameror där vi hittar tre på baksidan, två på insidan samt en på framsidan, vilket läge man än väljer att använda telefonen på så har man tillgång till en kamera. Telefonen är även utrustad med dubbla batterier på varsin sida och detta mycket också för att jämnt fördela vikten på telefonen, totalt har man 4 380 mAh att jobba med.

Samsung Galaxy Fold kommer att börja säljas den 3:e maj i Europa och priset kommer då att hamna på 2 000 euro, exakta priset i Sverige är ännu okänt.

Jag måste ändå säga att fastän telefonen ser lite klumpig ut och kanske inte riktigt i min smak så är jag imponerad, imponerad och glad att det äntligen händer något inom denna branschen. Det är svårt att genom bilder säga om detta är en telefon som är värd att satsa på, först och främst är Galaxy Fold löjligt dyr, mycket pengar för en pryl men sen måste man även tänka på att detta är första generationen av denna typen och frågan är om den kommer leva vidare eller om vi helt enkelt inte efterfrågar detta.

Men jag kan lova att jag ska göra vad jag kan för att få in en Galaxy Fold på redaktionen för att testa och ge min åsikt om denna typ av telefon är något vi kommer få se mer utav eller om detta bara är något som är på tillfälligt besök. Vilket fall som helst så måste jag säga att detta är imponerande ingenjörskonst och är glad att Samsung gör det.

https://youtu.be/gS9CWfLg1zg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.