Apple har nu presenterat årets tredje kvartal och iPhone är där pengarna rullar in.

Flera analytiker var tveksamma till Apples tredje kvartal och att det skulle se mörkare ut än tidigare, men de hade fel.

Apple visar i sin tredje kvartalsrapport att intäkterna nu ligger på 45,4 miljarder dollar vilket är en miljard mer än vad analytikerna hade förväntat sig.

Totalt gjorde Apple en vinst på 8,72 miljarder dollar och detta med tanke att inga nya stora lanseringar varit aktuellt. För att jämföra med samma period förra året så var vinsten 7,8 miljarder dollar.

Det är inge tvekan om att iPhone är det som gör att Apple får in pengarna med över 41 miljon sålda iPhones under tredje kvartalet vilket är strax över 500 000 fler enheter än förra året samma period.

En annan positiv siffra är att iPads ökat i antal sålda, från 9,95 miljoner förra året till 11,4 miljoner sålda enheter i år.

När det kommer till Mac så har även dessa ökat, men det är marginellt. Under årets tredje kvartal lyckades Apple sälja 4,3 miljoner Mac-datorer och för att jämföra med förra året låg denna siffran på 4,25 miljoner.

Största lyftet är det nog för App Store som ökade sin omsättning med 22 procent och hamnade på 7,27 miljarder dollar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.