Geforce RTX 2060 har äntligen presenterats

Nvidia har knappats legat på latsidan eller haft lite att göra men nu är det dags för ett nytt grafikkort och detta är ett kort i mellanklassen som kanske passar dom flesta.

Jag har ärligt talat senaste tiden blivit lite av beroende att ha grafikkort som kan ge mig dom flesta om inte alla funktioner och fördelar när det kommer till grafiken i vackra spel såsom Battlefield V eller ett spel jag ser fram emot för att få mitt RTX-kort att svettas är Metro Exodus.

Men har man inte råd eller någon lust att lägga nästan 6000 kronor på ett grafikkort har Nvidia nu presenterat RTX 2060 som är ett kort i mellanklassen men som fortfarande erbjuder ray tracing som varit en stor snackis i höst/vinter.

RTX 2060 kommer att baseras på TU106 som är densamma som används i RTX 2070 men istället har Nvidia valt att stäng av 384 SM-kluster vilket ger totalt 1 920 CUDA-kärnor. Lite andra specifikationer hos RTX 2060 är bland annat 6 GB GDDR6 som kommer köra på över 14 000 MHz samt att kortet har en betydligt högre minnesbandbredd som nu ligger på 336 GB/s och för att jämföra detta med tidigare GTX 1060 som endast hade 192 GB/s.

Men om man inte har riktigt koll på alla specifikationer och undrar hur man kan jämföra RTX 2060 med något tidigare kort så säger Nvidia att kortet ska prestandamässigt ligga på samma nivå som GTX 1070 Ti fast billigare samt med stöd för till exempel Ray tracing samt Nvidias egna uppskalningsteknik DLSS  som saknas hos alla GTX-kort.

Geforce RTX 2060 kommer att börja säljas den 15:e januari och vill man vara tidig kan man köpa referenskortet Founders Edition som kostar 3 999 kronor.

Är man ute efter ett kort som klarar dom flesta nya spelen på höga inställningar så är helt klart RTX 2060 ett kort värt att titta på, men vill man däremot (som jag) maxa all spelen och få maskinen samt skärmen att svettas lite får man nog satsa på 2070 och inte 2080 för att vara på den säkra sidan, men då kostar även kortet betydligt mycket mer.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.