Xplora är ett norsk företag som har utvecklat och skapat en helt fantastisk produkt som är hyllad av föräldrar. De vi pratar om är deras smarta lösning på mobiltelefoni för barn.

Xplora är ett alternativ för de som vill ha koll på barnen, ha samtalsfunktionen men inte vill ha tillgång till sociala medier och internet. Och det kan finnas olika anledningar till att inte vilja ge sitt barn tillgång till stora internet, som t.ex. man inte är mogen nog för sociala medier. Xplora är en produkt som kan användas som en vanlig tracker men det som gör den mest intressant är de barnanpassade funktionerna i Xplora 4.

Xplora 4 installation är ganska enkel och sköts dessutom genom en app som föräldrarna har i sina telefoner. I appen kan man lägga till kontaktar som ditt barn kan nå genom Xplora. Du kan även lägga till profilbilder för att förenkla det. En annan viktig funktion i appen är att man kan s.k. spåra var barnen befinner sig och även ställa in Trygghetszoner. Skulle ditt barn lämna trygghetszonen så får du en notis om de i telefonen.

En annan viktig funktion i Xplora är att det finns ett alarmknapp. Man håller inne en utav klockans knappar vid sidan i ett par sekunder, då skickas ett larm till förälder eller den vuxen man angivit i appen som Huvudkontakt. Larmen stängs av när någon av föräldern eller vuxen svarar på notisen.

Utöver röstsamtal finns även en meddelande funktion. Det finns färdiga korta fraser i klockan och även emojis som man kan svara med eller så kan man även svara med ett röstmeddelande. Laddningen på Xplora sker med en vanligt USB-kabel med magnet kontakt i andra änden och batteritiden imponerar stort på oss.

Appen är i sin absoluta enkelhet och en annan bra funktion som vuxna kan styra över är skolläge. Med de betyder det att man kan schemalägga efter vilka tider barnet är i skolan och då vibrerar den vid samtal och meddelanden.

Vår minipanel har nu testat klockan i fyra dagar och är otroligt nöjd med alla dess funktioner. Panelen upplever den lätt att använda och förstå och den även är bekväm att ha på sig. Den enda nackdelen med klockan efter en kort användningstid är att skärmen lätt blir repig. Vi har dock upptäckt att det finns en displayskydd på den så uppenbarligen en åtgärd dom har tänk på. Det är trots allt barn vi pratar om som använder Xploras produkter.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.