Att lagringen på en PC kraschar är långt ifrån något man vill vara med om, men nu kan Windows förvarna oss om vi har en SSD.

Windows har många funktioner och en ny som jag tror många kommer uppskatta är att den håller koll på SSD-enheten och varnar i förväg om risken finns att den havererar.

Funktionen finns redan nu tillgänglig i Windows 10 Insider Build 20226 som just endast finns tillgängligt till utvecklarna men ska släppas skarpt till alla inom kort. Vi hoppas att fler liknande funktioner kommer släppas till andra komponenter också så vi är förberedda om det skulle behövas.

Hur dessa felmeddelanden kan komma att se ut kan ni se på bilderna nedan samt en bild med information på statusen som just den SSD har.

“Attempting to recover data after drive failure is both frustrating and expensive. This feature is designed to detect hardware abnormalities for NVMe SSDs and notify users with enough time to act. It is strongly recommended that users immediately back up their data after receiving a notification.”

SSD Fail SSD Fail

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.