Valve har tidigare bekräftat att dom jobbar på ett eget VR-headset som mer eller mindre ska implementeras med Steam bättre, nu har en första bild dykt upp också.

Tyvärr vet vi inte särskilt mycket om Valve Index som det nya VR-headset heter men vi har fått en bild samt det har funnits en del rykten om vad Valve har valt att trycka in i detta headset.

Bland annat pratas det om att Valve Index kommer ha ett FOV (field-of-view) på 135 grader vilket är en ökning om man jämför med andra headset på marknaden idag som får nöja sig med 110 grader.

Några priser eller lanseringar har inte bekräftats men det finns tecken på att maj månad verkar vara då Valve vill presentera Index för oss fastän detta inte är bekräftat från deras sida mer än “May 2019” på bilden som var det som dök upp först men snabbt togs bort.

Jag har fortfarande väldigt svårt för detta med VR och främst för att det är moment och utrustning som inte alltid alla kan ha eller vill lägga tid på för att få en “upplevelse”. Även hårdvaran är ärligt talat inte särskilt imponerande med riktigt dålig upplösning på skärmarna som sitter under skalet med tanke på vilka skärmar och vilken upplösning vi har idag både på PC men även våra telefoner.

Utvecklingen går för långsamt framåt fastän den har gjort ett stort lyft senaste åren så är det fortfarande långt ifrån godkänt enligt mig och värt att näman är att jag då äger ett PSVR och ett HTC Vive (inte Pro).

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


7 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.