Många hade nog sett fram emot The International i Stockholm i år men nu blir detta inte av, anledningen är att e-sport inte räknas som en sport.

Riksidrottsförbundet har ställt till det rejält för Valve och deras planeringar gällande DOTA 2 turneringen The International i Stockholm.

Nu har det tyvärr blivit så att Valve blivit tvungna att ställa in The International i Stockholm och helt enkelt flytta eventet till ett annat land, anledningen är att The International inte anses vara ett elitsportsevenemang vilket gör att esportare, funktionärer, publik etc. inte kommer kunna ansöka om visum för att delta.

Enligt informationen som kommit ut så hade Stockholm Live och Visit Stockholm mer eller mindre lovat Valve att alla kommer kunna delta och vara med på TI10 (The International) och detta förmodligen i hopp om att Riksidrottsförbundet skulle rösta för att inkludera esport som en sport, vilket inte blev fallet då det röstades ner och nu blir alltså mästerskapet inte av i Stockholm.

Vavle har t.om försökt komma i kontakt med svenska regeringen gällande detta för att få igenom att The International är ett elitsportsevenemang men den begäran nekades tyvärr och nu letar Valve efter ett nytt land som kan anordna The International och dom är rätt säkra på att dom kommer att hitta det. Kvalificeringarna kommer dra igång den 23 juni.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.