Western Digital har tagit fram extern hårddisk som imponerar med sin överföringshastighet, perfekt för next-gen?

Vi har en ny generation precis runt hörnet och med tanke på att dagens spel börjar ta allt mer plats behöver vi allt mer utrymme. Av någon anledning så fortsätter Microsoft och Sony att envisas med att tro 1 TB ska räcka för att fylla en spelkonsol med spel.

Båda tillverkarna skryter om hur snabba deras konsoler är och bland annat tack vare att deras SSD är riktigt snabb vilket gör att laddtider och dylikt i stort sett försvunnit i spelen. Detta är något som Western Digital självklart vill vara med på och med Black_P50 så är överföringshastigheterna riktigt snabba och kan nog passa perfekt till next-gen.

Western Digital Black P50

Testerna på överföringshastigheten gjorde på PC och flertalet gånger under olika omständigheter, bland annat flytta flera filer samtidigt, stora filer samtidigt som en massa små filer. Tack vare USB 3.2 Gen 2×2 så kom vi upp i 800 MB/s utan problem flertalet med gånger, hårddisken fick verkligen jobba men samtidigt så är den skapad för detta. När vi gjorde tester med ATTO Disk Benchmark “Peak Read” var över 900 MB/s flera gånger om, ibland nära 1000 MB/s. När det kommer till “Peak Write” hamnade vi på strax över 800 MB/s precis som våra vanliga tester utan Benchmark.

Detta är nog den snabbaste externa hårddisken jag varit med om och förmodligen är detta vad vi har att se fram emot när det kommer till prestandan och det är kanske inte så konstigt med tanke på hur filstorlekar blir allt större i bland annat spel med 4K-texturer och storleken på spelen.

Western Digital Black P50

Black_P50 har ett chassi tillverkat i metall som är svartmålat och just valet av metall är nog ingen slump då denna SSD avger en hel del värme när den väl får jobba då behöver man bästa möjliga kylning, innanför skalet hittar vi ett kylgaller som ska försöka få ner denna temperaturen på bästa möjliga sätt. Men gällande temperaturen så märkte jag bara en större skillnad vid rejäl belastning såsom flytt av större filer, när P50 väl var inkopplad i konsolen eller PC för att spela från hårddisken så är temperaturen ok.

Men nu kommer vi till problemet och det har ingenting att göra med Black_P50 fysiskt, varken design, prestanda eller användningsområdet. Problemet är storlekarna som erbjuds och priset, 500 GB som är det minsta alternativet och enligt mig inte ens ett alternativ kostar ungefär 1 500 kronor. Nästa alternativ på 1 TB kostar strax under 3 000 kronor och är kanske det bästa alternativet för gaming, behöver man 2 TB får man verkligen öppna upp plånboken då prislappen ligger på 5 000 kronor vilket kanske inte är lika intressant.

Western Digital Black P50

Känner man inte att hastigheten är lika viktig så kan man få en hårddisk på ungefär 4 TB till priset av Black_P50 500 GB, så det är helt enkelt en kompromiss man gör, hastighet eller lagringsutrymme.

Personligen så är jag mer beroende av hastigheten är storleken, jag kan alltid ladda hem spelet på nytt om man nu måste göra utrymme för nya. Men att kunna spela ett spel och i stort sett slippa laddtiderna är guldvärda och med Black_P50 så får man en hårddisk som går hand i hand med Xbox Series S | X och PS5.

i samarbete med PriceRunner

 

BETYG
Kvalitet
9
Funktion
6
Installation
7
Pris
4

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.