Urbanears nya portabla högtalare Rålis imponerar på flera sätt och med stor fokus på detaljer samt lyft när det kommer till ljud.

Urbanears har erfarenhet när det kommer till ljud, men det är inte alltid dom får till en fullträff när det kommer till deras hörlurar, men högtalarna däremot är en helt annan historia som dom lyckats riktigt bra med och Rålis är inget undantag.

Urbanears Rålis må ha en ganska så fyrkantig design men det är detaljerna och materialvalen hos högtalaren som gör en unik och som mer eller mindre sätter fullpott när det kommer till designen. Det är stilrent men snyggt och materialvalen som Urbanears har gjort med Rålis är helt klart väldigt hög och något som dom tänkt på.

På ovansidan av Rålis hittar vi fem tydliga knappar där vi lika tydligt ser vad varje knapp gör såsom volym samt knappar som tyr uppspelningen. För att sammankoppla enhet med högtalare så sitter bluetooth knappen nere till vänster. Det som gömmer sig under skalet på högtalaren sen är två 5W samt en woofer på 10W vilket ger ett bra och tydligt ljud med lagom bas. Något som jag fokuserat mycket på när det gäller portabla högtalare är spridningen högtalarna ger och där har Rålis lyckats riktigt bra, exakt hur vet jag inte men detta är perfekta högtalaren att ha med sig i parken eller stranden.

Att Rålis sen också har ett bärhandtag som ser ut att allt oftare bli en grej när det kommer till portabla högtalare i denna klassen. Men designen är inte allt hos en högtalare som denna utan det handlar även om funktioner och tyvärr så har Urbanears valt bort flera alternativ, bland annat Wifi. Fördelen kanske med att wifi inte finns är att batteritiden blir bättre och Urbanears säger 20 timmar men jag är ganska så säker på att jag har lyckats få ut mer än 20 timmar men detta inte i sträck utan stängt av och satt på högtalare då och då.

Medan Urbanears andra högtalare såsom Baggen och Lotsen har stöd för wifi-uppkoppling och i sin tur har en dedikerad app så får Rålis nöja sig med bluetooth 5.0 eller AUX (sladd) för att spela musiken eller ljud från högtalaren. Det kanske inte är en stor förlust för många men detta gör att man tappar andra funktioner så som att till exempel koppla samman flera högtalare bland annat. Detta är kanske inte en funktion som alla kommer använda men är perfekt om man är ett sällskap som har samma högtalare eller planerar köpa samma och har då möjligheten att sammankoppla dessa vid olika tillfällen.

Urbanears Rålis är helt klart en ny favorit hos mig och då är det Marshall som ligger på topp, men med tanke på att Urbanears och Marshall sitter lite under samma tak så lyckas Urbanears ta med sig några viktiga punkter och detta främst när det gäller design och material. Gällande funktionerna tyvärr så brister det lite och kanske får vi se en större Rålis eller helt enkelt vänta till nästa generation bara.

Urbanears Rålis finns i tre olika färger blå, grå samt röd och kostar 1 995 kronor.

Urbanears Rålis
 • 10/10
  Kvalitet - 10/10
 • 8/10
  Ljud - 8/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
7.8/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


9 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.