Urbanears Luma

Urbanears har släppt ett par helt trådlösa lurar som till designen ser bekant ut men med tanke på prislappen så överraskar dom.

Första intrycket av Urbanears Luma är att detta är ett par lättare lurar men som har teknik som ska räcka för dom flesta och kanske dom lite mindre kräsna.

Att köra helt trådlösa (true wireless) hörlurar idag kan vara svårt och framförallt om man har en specifik budget att jobba med. Här har Urbanears lyckats släppa ett par helt trådlösa lurar med både bra ljud, stilren design och kanske det viktigaste för många priset.Urbanears Luma

Designen på Luma är enkel, den påminner en hel del om Airpods där delen som ska in i örat passar dom flesta, inte alla men dom flesta. Komforten är enligt mig riktigt bra, dom sitter på plats, skulle dock inte rekommendera att kanske springa eller göra någon mer rörlig aktivitet då risken finns att dom kan ramla ut, annars är dom på plats. Man behöver dock inte oroa sig för att få dom att bli blöta, dom är IPX4-certifierade och klarar lättare svett och regn utan problem.

Samtalskvalitén på Luma är bra, faktiskt riktigt bra där jag blev överraskad av hur bra och klart ljud det blev samtidigt som allt brus och annat oljud stängs ute, det stör inte i samtalet.

När det kommer till ljudkvalitén för musik så blir jag lika överraskad här, bra ljud där balansen av bas och diskant gjorts riktigt bra och jag blir snabbt förvånad att Luma är såpass billiga som dom är med tanke på vad och hur dom levererar det dom är ämnade att göra.

Det jag skulle klaga på lite är hur plastiga dom känns, det gäller både för lurarna och etuiet som man laddar lurarna i. Batteritiden dock kan man inte klaga på, etuiet bjuder på totalt fyra fulla laddningar och den totala batteritiden ska vara 25 timmar, detta är tyvärr inget jag riktigt testat men fem timmar per laddning låter inte helt omöjligt då jag hade dom i örat en hel dag utan några som helst problem med batteriet. Man laddar i sin tur etuiet via USB-C som dom flesta telefonerna kör på idag så en kabel till lurarna och telefonen. Det går även att ladda etuiet trådlöst vilket är riktigt bekvämt och perfekt om man har en telefon som man laddar trådlöst också.

Letar man efter ett par helt trådlösa hörlurar för ungefär 1 000 kronor skulle jag helt klart rekommendera Urbanears Luma. Man får både bra ljud, ett bra headset och bra med batteritid så man klarar sig utan problem.

 

i samarbete med PriceRunner

 

ÖVERSIKT
Kvalitet
6
Ljud
8
Komfort
8
Pris
8

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.