Urbanears Humlan är hörlurar som är anpassade för träning, då det går att tvätta så väl hörlurskuddar som huvudband. Men håller ljudet och komforten?

Design

Huvudbandet är cirka två centimeter brett hela vägen. Längst ner av huvudbandets tyg, närmast själva högtalardelarna, finns en knapp på vardera sidan, för att kunna knäppa upp och ta av tyget. Hörlursdelen sitter med en metallskena, och medan Plattan ADV har en vadderad ring, ligger här ett tyg över den vadderade ringen som innesluter vadderingen så det ser ut som en jämn kudde. Denna del går lätt att ta bort för att göra rent.

Sladden sitter fast i den vänstra hörluren, och är tygbeklädd. Likt Plattan ADV har den en navigationsknapp och mikrofon. På den hörluren utan sladd, finns en ingång där man kan ansluta andra hörlurar för samhörning.

Sladden har en fjärrkontroll för navigering, samt mikrofon.

urbanears humlan 4

Passform

Hörlurarna är justerbara så de sitter i rätt höjd på öronen. De trycker åt mer än exempelvis Plattan ADV vilket är bra, då de enligt mig ska sitta åt under en joggingtur exempelvis – och det gör dom. Dock innebär det också att de inte är så sköna att ha under en lång period. Vid övningar där man måste böja sig framåt får man peta till så huvudbandet sitter mer upp på skallen, annars glider de av. Snabba huvudkast framåt är alltså inget man kan göra med dessa lurar. Mot örat sitter det mjukt, så vadderingen räcker till gott och väl. Filttyget gör att de inte känns svettiga efter ett träningspass.

urbanears humlan 2

Tvättbara kuddar

Kuddarna som sitter på hörlurarna är tvättbara och med följer en speciell tvättkudde. När man knäpper loss själva kudden, finns där också ett meddelande runt, där de  uppmanar en att tvätta kudden eftersom den kan behöva det då och då. När man sätter tillbaka kudden hörs distinkta klickanden, vilket är bra, så man vet att de verkligen fastnat igen.

urbanears humlan 3

Ljud

Humlan är inte omslutande kring örat, utan ligger helt på örat. Trots detta stänger det ute mycket ljud. Jag kan utan problem hamna i den egna ljudbubblan om ljudet dras på. Och ljudet är bra, om än lite dovt. Basen slår inte för hårt men hörs bra. Ljudet kan väl kanske benämnas som lite burkigt. Vid musik med mycket diskant får jag sänka.

Specifikationer

Namn Urbanears Humlan
Frekvensomfång 20-20000Hz
Känslighet 100 dB
Mikrofon Ja
Fjärrkontroll Ja
Färger Gul, Mossgrön, Mullbär(lila), Rönn(roströd), Blå, Mörkgrå, Indigo, Lila, Röd, Svart, Vit
Övrigt Tvättbart huvudband och kudde, medhörning
Pris Från 250 kronor

urbanears humlan 5 bra

Omdöme

Tvättbara kuddar och huvudband, och mikrofon samt fjärrkontroll och ett okej ljud för bara 250 kronor. De åker av om man gör ett hastigt kast framåt med huvudet, och de klämmer lite hårt på glasögonen. Vill man ha med något till träningen, eller så klart även till vardags, som är billigt och ändå bra så är Humlan ett bra alternativ, därför får Urbanears Humlan ett Bra i betyg!

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Tvättbara kuddar
  • Priset
  • Tvättbart huvudband
  • Medhörning

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Blir för tighta efter ett tag
  • Ljudet är burkigt

[/column]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.