[av_image src=’https://www.teknikhype.se/wp-content/uploads/2017/08/Urbanears-baggen-stammen-img01.jpg’ attachment=’27187′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Urbanears har nu släppt sina första multiroomhögtalare som är långt ifrån lika billiga som deras hörlurar, men får man vad man betalar för?

Urbanears är kända för bland annat Plattan och Hellas, men nu vill Urbanears ger sig in på branschen med högtalare i våra hem eller multiroomhögtalare som gör det möjligt att koppla samman flera högtalare samtidigt.

Urbanears Baggen är den större varianten medan Stammen är lillebror men har samma funktioner förutom att ljudet i Baggen är betydligt djupare, fyller upp stora rum betydligt bättre men är också en betydligt större högtalare som kanske inte passar in i alla hem.

Stammen har fortfarande ett bra ljud men är en betydligt mindre högtalare som har ett ok ljud, men det som gör att båda högtalarna blir en stor snackis är designen. Båda högtalarna är tygklädda och precis som med hörlurarna går både Baggen och Stammen att få i flera olika färger för att bäst matcha in till hemmet. Båda högtalarna är fyrkantiga så det är lätta att placera på valfri plats i hemmet där det finns ett eluttag som är ett måste dock.

Urbanears har långt ifrån snålat med anslutningar där vi kan välja mellan Wifi, Bluetooth, Chromecast, Spotify Connect samt en 3.5 mm ljudanslutning. Så när det kommer till hur man vill koppla upp sig mot högtalarna kan vi inte klaga då vi har i stort sett alla anslutningsmöjligheter.

Något många lite mindre kunniga är oroliga över är hur lätt man kopplar upp sig mot högtalaren med sin smart telefon och via Urbanears appen får man en väl detaljerad guide som även nybörjare förstår sig på och det kräver endast att man gör proceduren en gång.

Det är även via appen som man med ett enkelt knapptryck kan koppla samman högtalarna så det spelas samma musik i alla högtalarna samtidigt.

Efter att ha haft båda högtalarna i olika rum i samma lägenhet så kan vi konstatera ganska snabbt att vi kommer ha svårt att vara utan dessa nu, fastän kvalitén på ljudet inte riktigt är det bästa vi hört men fortfarande helt ok så är det just anslutningarna som är ett stort plus samt designen som gör att det passar in i de flestas hem.

Det största minuset hos både Baggen och Stammen är priset, priset är alldeles för högt med tanke på vad man får och med tanke på vad konkurrenterna har att erbjuda i samma klass med liknande funktioner. Vi är annars vana vid att Urbanears ska släppa billiga men bra produkter men dessa multiroomhögtalare är bra men dyra tyvärr.

Vi håller nu tummarna för att Urbanears kommer fortsätta sin satsning på dessa högtalare men till ett lägre pris men minst lika bra funktioner som dom har nu.

Omdöme

Multiroomhögtalare blir allt vanligare och Urbanears visar tydligt att dom vill vara med i leken och gör detta rätt så aggressivt med tanke på anslutningar och designen som erbjuds hos Stammen och Baggen.

Urbanears Baggen & Stammen
 • 6/10
  Ljud - 6/10
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
 • 3/10
  Pris - 3/10
6.3/10

[/av_textblock]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]

[av_social_share title=’Dela med er’ style=” buttons=” share_facebook=” share_twitter=” share_pinterest=” share_gplus=” share_reddit=” share_linkedin=” share_tumblr=” share_vk=” share_mail=”][/av_social_share]

[av_comments_list]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


9 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.