Trust fortsätter att imponera på sitt sätt, inte den bästa produkten men helt klart bästa produkten i sin prisklass.

Jag har haft möjligheten att prova på mikrofoner från flera olika tillverkare, allt från tillverkare som gör mikrofoner för flera tusen, till mikrofoner som GXT 242 från Trust som är en billigare mikrofon men till utseendet ser helt klart bra ut.

Att ha en USB-mikrofon idag blir allt vanligare och detta inte enbart när man pratar via skype eller discord utan för allt fler vill ge sig på detta med youtube, twitch, podcast m.m. och man varken kan eller vill kanske lägga flera tusen på en mikrofon.

Det är just där Trust GXT 242 kommer in i bilden och gör ett betydligt bättre jobb än jag hade väntat mig. Röstkvalitén från mikrofonen är helt klart OK, det går utan tvekan att använda denna mikrofon för till exempel en podcast eller stream.

Där Trust oftast brister är inte när det gäller hur dom presterar är det billiga materialet man väljer att bygga sina produkter i, ett material som får även denna mikrofon att kännas väldigt billig bara på grund av materialvalet.

Men om man struntar i det så är prestandan helt klart godkänt, hade gärna velat ha nån typ av mute knapp eller inställningsknapp direkt på mikrofonen, men det får man vara utan denna gången. Installationen är enkel, egentligen bara att koppla in via USB, kabel följer med på 1,8 meter, och sedan är det bara att rätt i Windows för att sen köra på.

Det går även att använda Trust GXT 242 till Playstation 4 om man vill ha en bättre mikrofon till sin konsol, detta är dock inget jag testade utan testade endast på PC Windows.

Ett annat stort plus är att det följer med både stötskydd, puffskydd samt en trefotad stativ så man enkelt kan placera det på bordet framför sig. Detta är något som man kan tycka ska följa med alla mikrofoner men det är väldigt sällan det gör det utan det är sådant man får köpa extra för några hundra kronor till.

Trust GXT 242 är utan tvekan en perfekt början på sin podcast karriär eller vad man nu valt att använda mikrofonen till. Priset ligger på under 500 kronor och det är svårt att säga att Trust GXT 242 inte är värt pengarna för prestandan är bra men byggkvalitén är tyvärr inte.

Ska bli intressant och se vad Trust har på gång när det gäller gaming och framför allt något som vi kan bygga ut streamingen bland annat utöver denna mikrofon.

Trust GXT 242
 • 7/10
  Prestanda - 7/10
 • 3/10
  Kvalitet - 3/10
 • 5/10
  Funktioner - 5/10
 • 9/10
  Pris - 9/10
6/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


6 + 7 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.