Att gaming möss ska vara ergonomiska händer inte allt för ofta men detta vill Trust Gaming ändra på.

När jag fick frågan om att testa på en ergonomisk mus från Trust Gaming med fokus på just spelandet (gaming) var jag lite skeptiskt.

Jag testade nyligen på Logitech MX Vertical som är deras svar på ergonomiska möss och det var inte riktigt något som föll mig i smaken, visst finns det många fördelar men det passade inte mig då jag är van att jobba snabbt och inte har tid med “precisions” klick.

GXT 144 Rexx har en väldigt lik design där lutning känns som att den är lite mindre än hos Logitech, vet inte exakta siffror men känslan jag får. GXT 144 Rexx är utrustad med en överraskande bra sensor som har stör för upp till 10 000 DPI och kan enkelt ändras via Trust Gaming mjukvara.

Eftersom det är en gaming mus så har den självklart utrustats med RGB-ljus som man kan skifta olika färger på, men detta är inte här musen sticker ut, det som säkert många undrar är hur lång tid tar det att vänja sig vid den och kan man verkligen spela med en så ergonomisk ställning?

 

Svaret är faktiskt ganska enkelt, JA. Visst tar det tid att vänja sig men efter några timmars användning och spelande så hade jag inga större problem med GXT 144 Rexx. Det är kanske ingen mus jag skulle använda för att spela seriösa matcher i CSGO men att spela andra spel som inte kräver snabba rörelser eller precision i rörelserna. Det är säkert också en vanesak i slutändan men för mig var det alldeles för svårt.

GXT 144 Rexx är en stilren mus som inte har en massa extra knappar utan det är en enkel mus med få knappar, det finns en DPI-knapp på ovansidan där man kan ställa in lite som olika profiler, man kan justera din DPI som man vill och är nog ett måste hos många användare.

Det som får musen att kännas lite sämre det är klickljudet, högt klickljud samt själva kvalitetskänslan i musen gör att man känner av att detta är en billigare mus men kan säga att fastän det låga priset så överraskar musen till det positiva med nödvändiga funktioner och en hårdvara som helt klart lever upp till sitt pris på cirka 300 kronor.

Trust Gaming GXT 144 Rexx
 • 6/10
  Kvalitet - 6/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 5/10
  Prestanda - 5/10
 • 8/10
  Pris - 8/10
6.3/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.