Toshiba Qosmio X70-A har gjort ett intryck i testlabbet hos oss på Teknikhype, positivt eller negativt?

Qosmio X70-A kan lite kort beskrivas som en råpresterande spellaptop, med ett inte så smakfull yttre. Med högpresterande Intel-produkter under skalet så är det som gjort för framgång. Lägg till 17″ skärm på det och matchen är slut.

IMG_4358

Användning

Detta är en riktig spellaptop, för den som är ute efter extrem prestanda. Den levererar i toppskicket i passmarktestet och är, inte stor och klumpig trots sin 17.3″ skärm. Ljudet är precis som hos Toshibas Ultrabook (läs testet här) Harman Kardon högtalare, vilket levererar ett bra ljud och i denna laptop som är lite tjockare får man ut lite mer av bastonerna. Som en spellaptop så är den väldigt bra. Det som är lite negativt är dock att den känns väldigt plastig, med mycket plastdetaljer runtom dvd-läsaren känns även den väldigt ömtålig och plastig, tyvärr. Sen har vi det här med ljudnivå och temperatur. Vid hård användning så höjs varvtalet på fläkten och det kan låta en hel del ifrån den, inte överdrivet mycket, men tillräckligt för att man skall störa sig. Dock håller sig temperaturerna på klart godkända nivåer. En liten småsnygg detalj är att temat på Qosmio X70-A är rött, Qosmio loggan på skalet lyser rött och även tangentbordbelysningen är röd – diskret men snyggt.

Under skalet

Intel Core i7, 8 GB DDR3 (med möjlighet att uppgradera till max 32GB), GeForce GTX 770M 3072 MB GDDR5. Ingen SSD här heller, precis som med MSI GX60n. Konstigt nog så har Toshiba monterat en SATA 5400 RPM 1 TB hårddisk i Qosmio’n. i7an är en quad core på 2.4 GHz och det märks väldigt väl att den gör nytta när man använder processorkrävande applikationer. Det som flaskhalsar på denna setupen är hårddisken, varför man nu lägger ner så mycket pengar och teknik på allt annat men snålar till det med en 5400 RPM’are SATA hårddisk, det förstår jag inte. Man skulle väl åtminstone kunna slänga in en 7200 RPM’s hårddisk för att kunna hålla prestandan uppe lite åtminstone. Utöver detta så har X70-A’n något som heter WiDi (WirelessIntelDisplay) detta möjliggör att du kan streama musik, filmer, foton trådlöst ifrån datorn till en kompatibel HDTV.

 test

Modell Toshiba Qosmio X70-A
Operativsystem Windows 8
Mått (B x D x H) 418,6 x 272,5 x 29,6
Vikt 3,4 kg
Processor Intel Core i7 QuadCore @ 2.4 GHz
Grafikkort GeForce GTX 770M
3072 MB GDDR5
Minne 8 GB DDR3 Utökningsbart till 32 GB
Skärm 17,3″ FHD 1920 x 1080
Widescreen
Lagring 1 TB 5400 RPM
Anslutningar 1 x HDMI
1 x VGA
1 x VGA
4 x USB 3.0
Mikrofoningång, Hörlursutgång
Nätverk WiFi 802.11 b/g/n Bluetooth
WiDi
Pris 12 000:-

Omdöme:

Qosmio Q70-A får en hyffsat stark Brastämpel. Hade varit en ”Bättre” om Toshiba inte snålat med hårddisken, och den plastiga känslan man får av datorn, tyvärr. Men det stora hela så är det en bra och prisvärd dator. Om man ska jämföra så kostar MSI GX60 ungefär 1000:- mindre och är långt ifrån samma prestanda.

bratoshiba

Så Toshiba, jobba på mindre plast och snåla inte med hårddiskarna! 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.