Steelseries fortsätter att visa sina muskler när det kommer till tillbehör och Rival 710 är verkligen inget undantag.

Rival 710 är utan tvekan Steelseries flaggskepps mus där vi får topprestanda men även funktioner som jag aldrig varit med om och funktioner som man idag har lite svårt att vara utan när man väl har vant sig vid det.

En funktion som jag i alla fall inte varit med om i en mus är att Rival 710 har en inbyggd funktion som gör att musen ger ifrån sig en liten vibration vid olika tillfällen i spel, ett bra exempel kan vara när ens Ultimate är redo i Overwatch ger musen ifrån sig en lite vibration för att informera oss om saker som just det.

Det finns även en liten OLED-skärm på insidan av musen där man antingen kan välja själv att ha vad man vill på eller om man vill anpassa det till spelet såsom att visa hälsa eller liknande, just skärmen är väl något jag kan vara utan då jag inte riktigt kanske slänger ett öka på musen mitt i ett spel. En fördel jag ser med skärmen är om man ofta ändrar sin DPI genom knappen bakom scrollhjulet så kan man se vilken profil eller DPI man har valt via skärmen på sidan. Men funktionen där musen ger ifrån sig en liten vibration är helt klart användbar till just spel och något jag använder allt mer och mer.

När det kommer till designen på Rival 710 så märks det tydligt att Steelseries har använt sig av sin erfarenhet och gjort flera mindre förbättringar på musen som gör att den sitter betydligt bättre i handen och att alla knappar på musen fortfarande är placerade så storleken på handen inte spelar någon roll.

Rival 710 är inte helt oväntat utrustad med Steelseries bästa sensor TrueMove3 som ger en 1:1 tracking och alltså ingen fördröjningen alls, minsta lilla rörelse med musen registreras och det märks väldigt tydligt när man väl börjar ställa in olika profiler via mjukvaran (Steelseries Engine Software) som även är där man styr RGB-ljuset.

Steelseries har lyckats få till en riktigt bra mus Rival 710 och nästintill perfekt, det finns några funktioner som jag saknar men inget som egentligen påverkar musen i sig. Hög prestanda med bra design för alla från en tillverkare som kan sin grej, den ända nackdelen är nog ändå priset då Rival 710 i skrivandestund kostar 1 100 kronor.

Steelseries Rival 710
 • 9/10
  Design - 9/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
 • 9/10
  Prestanda - 9/10
 • 5/10
  Pris - 5/10
7.8/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.