Steelseries PRIME

Med Steelseries PRIME så har Steelseries satsat på en lätt mus med mycket precision och det är något dom lyckats med.

Steelseries PRIME mus är en ergonomisk högerhänt mus. Den är lite mindre än vad jag är van vid men den sitter bra i handen och jag får ett riktigt bra grepp om musen. Steelseries säger själva att den är bra för finger grip, claw grip och palm grip och det kan jag bekräfta. Det är en väldigt skön mus att spela med och jag kan använda den i timmar utan att bli trött i handen.

Något som jag själv tycker med “lightweight” möss är att dom oftast känns som att dom är väldigt ömtåliga och känns väldigt billiga i materialet men det är något PRIME har överkommit. Den mattsvarta plasten som musen är byggd av har inte den känslan av billighet som jag oroade mig över och har istället en väldigt solid och hållbar känsla som tål mycket. PRIME har en väldigt minimalistisk look och har bara minimala detaljer som Steelseries loggan. Steelseries har också valt bort massor med RGB och har istället bara lagt till det på scrollhjulet. När det kommer till undersidan av musen så har PRIME två mindre tassar fram på och en större där bak. Dessa ger väldigt bra glid med minimal friktion medans man spelar. Hela musen väger runt 69g.

Steelseries PRIME

PRIME använder sig av en TrueMove Pro sensor som ger en väldig precision medans man spelar och kan komma upp till 18000 CPI (Counts per inch) i steg av 100 CPI.

Dem optiska brytarna, Prestige OM som används i PRIME är uppbyggd på ett annorlunda sätt till vad en normal mekanisk brytare är. Den använder sig av magneter för att skapa en mus med näst intill noll lagg. Dom ger också ett väldigt krispigt ljud och håller för minst 100 miljoner klick.

PRIME musen kommer med 5 olika presets när det kommer till inställningar. Mjukvaran Steelseries GG som gör det möjligt att göra om en hel del inställningar kan till exempel ändra acceleration, lyft distans och polling rate innebär den frekvensen som din mus uppdaterar sin position på. Man kan även ändra på musens RGB samt skapa egna macros efter eget tycke vilket är bra att ha för mer tekniska spel.

Steelseries PRIME

Denna mus har levererat i nästan alla områden och jag är väldigt nöjd med den men det är ett väldigt få saker som jag stör mig på. Den första saken är att det tar mycket mer tryck för att faktiskt registrera ett klick längre in på musen än vad det gör längre ut vilket kan göra det svårare att spela med ett clawgrip. Den andra saken jag har stört mig på är preset knappen som av någon anledning ligger på undersidan av musen vilket tvingar en att lyfta musen istället för att kunna ändra preset medans man spelar.

PRIME kommer med en relativt billig prislapp på 650 kr. Jag skulle verkligen rekommendera den här musen om man gillar saker som FPS spel men det är också en bra mus för alla som vill ha en billig mus byggd med kvalité.

ÖVERSIKT
Kvalite
8
Komfort
10
Mjukvara
7
Pris
9
test-steelseries-primePRIME kommer med en relativt billig prislapp på 650 kr. Jag skulle verkligen rekommendera den här musen om man gillar saker som fps spel men det är också en bra mus för alla som vill ha en billig mus byggd med kvalité.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.