Steelseries Arctis 1 är headsetet som är lite snällare mot plånboken men som jag kan rekommendera om man inte är ute efter det bästa.

Tyvärr händer det inte allt för ofta att tillverkare kommer med budget headset där även dom som kanske inte kan eller vill lägga allt för mycket pengar vill ha ett bra headset, detta har Steelseries tänkt och faktiskt gjort ett helt ok jobb med tanke på hur lite Steelseries Arctis 1 kostar om man jämför med Steelseries andra headsets.

Det som jag har gillat mest med tidigare Arctis headset är designen och hur dom sitter på huvudet där man utan problem kan sitta i flera timmar utan att varken svettas vid öronen eller att det blir obekvämt vid huvudbandet. Flera smarta val som Steelseries har gjort men tyvärr får dessa inte följa med till Arctis 1 utan här hittar vi mer en lösning som vi känner igen och det ser mer ut som ett vanligt headset. Tyvärr kostar det komforten då och det är lika behagligt eller bekvämt att ha på sig detta headset en längre period.

Men sen kan jag inte släppa att detta faktiskt är ett headset som kostar 649 kronor och för dom pengarna så får man mycket headset för pengarna. Materialvalen för Arctis 1 är riktigt bra och det känns att här har inte Steelseries snålat utan man vill fortfarande ge oss en känsla av kvalitet. Synd bara att det inte är samma kvalitet när det kommer till ljudet för här märker man verkligen av att det sitter i billigare element, men är man inte så kräsen och egentligen bara vill ha ljud utan några större detaljer så är Arctis 1 perfekt.

Mikrofonen som är avtagbar vilket är ett stort plus men tyvärr så är kanske mikrofonen inte den bästa men gör fortfarande ett helt ok jobb, stort plus med mikrofonen är att den har brusreducering inbyggt vilket gör att dom som lyssnar kan få betydligt bättre upplevelse med även ett billigt headset.

Ett annat stort plus som är möjligt tack vare att Arctis 1 kör på 3.5 mm porten är att detta faktiskt är ett headset som fungera till PC, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Mobil/surfplatta och till sist även Mac.

Fastän att flera av faktorerna som jag brukar titta på och som jag brukar lägga lite fokus på när jag testar ett headset så har Steelseries lyckats göra detta helt ok och med tanke på att detta är ett billigt headset så är “helt ok” enligt mig mer än bra och detta kan vara ett headset som man antingen använder själv om ekonomin inte alltid kan täcka upp ett dyrare headset men skulle även säga kan vara ett headset bra för barn om man inte har lust att spendera flera tusen på ett första headset.

Steelseries Arctis 1 är ett budget headset jag rekommenderar starkt men säger igen att kom ihåg att inte ha för höga förväntningar på detta headset då de mesta är mest bara “ok” men gör fortfarande jobbet den är ämnad att göra.

Steelseries Arctis 1
 • 6/10
  Design - 6/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 5/10
  Komfort - 5/10
 • 8/10
  Pris - 8/10
6.3/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.