Sonos har äntligen släppt sin första portabla högtalare som gör allt det som Sonos gör bäst och lite till denna gången, men till en hög prislapp tyvärr.

Sonos har länge varit en favorit hos mig när det kommer till ljud. Jag har både använt Sonos i ett tidigt stadium med sina mindre kanske inte lika smarta högtalare som idag, men även använt dom som som primär hemmabiosystem där dom verkligen gör ett helt fantastiskt jobb. Designen är stilren och snygg vilket gör att det går lätt att få högtalarna att smälta in bland alla andra möbler.

Men det som jag har saknat hos Sonos bra länge nu är att dom ska ta fram en portabel högtalare som man kan ta med sig lite vart man vill eller så enkelt som bara att våga ha den i badrummet när man duschar eller badar.

Äntligen har den kommit, Sonos Move som är Sonos svar på hur en portabel högtalare ska vara enligt dom. Sonos Move är utan tvekan en portabel högtalare men detta är även en smarthögtalare som har flera funktioner som vi annars är vana vid att se hos Sonos nyare utbud.

Fastän att Sonos Move må vara en portabel högtalare så är den inte liten, när vi packar upp den första gången så har vi här en relativt stor och tung högtalare, men får genast en hög kvalitetskänsla och det känns på något konstigt sätt stabilt med denna högtalaren. När det kommer till designen så känner vi igen oss från Sonos andra högtalare och vi har en mer rund och mjukare design denna gången.

Sonos Move

Ovansidan av Move hittar vi endast touchkontroller vilket vi är vana vid hos Sonos. Vi hittar Play/pause-kontroll som även gör det möjligt via längre tryck lägga till musik i ett annat rum med Sonos. Sveper man över knapparna så har man möjligheten att byta låt. Vi hittar även volymkontroller enkelt och lätt att förstå. I mitten hittar vi knappen som gör högtalaren smart och vi kan aktivera till exempel Google Assistant om inte “Ok, Google” skulle räcka.

Sonos Move har en väldigt stilren design så det finns ingen möjlighet till bärrem men däremot har Sonos tänkt till och designat baksidan att det finns som ett litet handtag så man enkelt kan bära på högtalaren med tanke på sin höga vikt. När det gäller att komma igång med Sonos Move eller installationen som många även väljer att kalla det så är det lika busenkelt som deras andra högtalare. Ända man behöver är att ladda hem appen och sedan följa anvisningarna som visas där, det tar inte många minuter innan Move är installerade och redo att användas.

Sonos Move

Om man inte väljer att använda Move som en portabel högtalare kan man alltid lägga till den i sitt system hemma och sen välja vilket rum om man ha flera högtalare och vill spela samma musik eller annat ljud i alla högtalarna där hemma. Laddstationen för Move är som en liten ram som man sätter högtalaren på, tar inte större yta än själva högtalaren och går i stort sett inte att placera högtalaren fel.

Men detta är helt klart en smart högtalare på flera sätt, till exempel så fort man är hemma och högtalaren känner av Wifi-anslutningen hemma så kopplar den upp sig för att få bättre och stabilare kommunikation samt tillgång till fler funktioner såsom smart assisten och Trueplay.

Sonos Move

Batteritiden som är viktig för många ligger på ungefär 10 timmar vilket är långt ifrån imponerande men med tanke på dom stora elementen i högtalaren och andra funktioner så är jag inte förvånad. Dock har man alltid möjligheten att ladda Move antingen via sina laddstation eller om man väljer att använda sig av en USB-C kabel direkt i högtalaren. Om man tycker det är viktigt vad som gömmer sig under skalet så hittar vi här två element varav en är mid-woofer samt en diskant som man har riktat nedåt. Vi hittar även två digitala klass-D förstärkare som ger ett brett ljud över hela registret. Det är ingen tvekan om att Sonos verkligen vet vad dom gör när det kommer till ljud och ljudkvalitet.

Sonos Move är ett stort lyft för Sonos själva men även för hur portabla högtalare faktiskt kan vara idag med en kombination av portabel eller stationerad högtalare hemma. Det som jag dock tror kommer skrämma iväg många är prislappen som ligger på strax under 5 000 kronor vilket må vara högt men enligt mig så får man två högtalare i ett här.

BETYG
Design
9
Ljud
8
Kvalitet
9
Pris
3

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.