Sennheiser har äntligen släppt sina första trådlösa gamingheadset där dom gör allt som dom verkligen är bäst på, men tyvärr blir priset drabbat.

Jag har länge varit ett stort fan av Sennheiser och speciellt när det kommer till gamingheadset. Det som jag saknat är att få se en trådlös variant som kom lite som en överraskning och om jag var nyfiken på detta.

När jag väl fick hem detta headset hade jag svårt att hålla mig utan det var bara att packa upp för att se vad Sennheiser har lyckats med eller om dom har gjort ett lika bra trådlöst headset som deras trådbundna, enkla och snabba svaret är Ja.

Headsetet som jag har använt mig utav innan GSP 670 var GSP 600 vilket är ett headset enligt mig av hög kvalitet och bjuder både på riktigt bra ljud men har även en riktigt bra mikrofon som man kan använda till stream eller inspelning utan problem.

Så mina förväntningar på GSP 670 var skyhöga redan från början och första jag lägger märke till är att designen har Sennheiser valt att behålla som är lite av en smaksak, jag är inte särskilt förtjust i denna designen men den får verkligen detta headset att sticka ut lite. Hoppas på att Sennheiser kommer göra om designen framöver som dom hade en gång i tiden med en mer slimmad design men sen kanske det blir svårt för hårdvaran som faktiskt gömmer sig under detta skal. Något som Sennheiser har valt bort och är ovanligt för dagens gamingutrustning är att GSP 670 precis som deras andra headset inte har någon som helst RGB-belysning vilket enligt mig är en onödig funktion som i just trådlös situation bara kortar ner batteritiden avsevärt, här ligger all fokus på ljud och mikrofon.

sennheiser gsp 670

Ljudkvalitén hos GSP 670 är verkligen bra med hög fokus på detaljer samt att vi har möjligheten att välja 7.1 surroundljud om vi vill det men det är oftast något som jag helst väljer bort, men stödet finns denna gången fastän trådlöst. Det går även att anpassa headsetet efter egna önskemål och detta genom Sennheiser Gaming Suite där jag ärligt talat började pilla på inställningarna ganska sent men oj vilket lyft man kan göra.

Något som jag vet av erfarenhet som många är nyfikna på inklusive mig själv är hur ofta man behöver ladda sitt headset med tanke på att det är trådlöst och är man som jag så har man ljud nästan hela tiden vilket gör att batteriet ständigt får jobba. När jag använde mitt headset så var det sessioner på 5-6 timmar och då fick jag ladda headsetet om jag har otur två gånger i veckan annars en gång i veckan. Jag har länge efterfrågat att få se USB-C till headset för bland annat snabbladdning men även för allt fler prylar idag kör på USB-C, tyvärr får man nöja sig med micro-USB hos GSP 670. Enligt Sennheiser är batteritiden på 20 timmar vilket jag kan hålla med om men där beror allt på hur användaren använder headsetet.

sennheiser gsp 670

För att kunna använda sig av Sennheiser GSP 670 så är det en USB dongle (GSA 70) som gäller men tack och lov så är det en micro-sändare så den är väldigt liten och tar ingen som helst plats, en liten notis är att GSP 670 fungerar att användas lika bra på PS4 som på PC. Det finns även stöd för Bluetooth 5.0 vilket gör det möjligt att kunna koppla ihop sin telefon med headsetet samtidigt som man spelar och kan ta samtal via headsetet samtidigt, funktion som blir allt vanligare och rekommenderas om man inte vill bli störd på samma sätt.

sennheiser gsp 670

Det finns så mycket jag tycker om med GSP 670 och som får detta headset att hamna bland mina favoriter utan tvekan, men det finns tyvärr en aspekt som Sennheiser egentligen inte överraskar med men som kanske kan skrämma bort många och det är priset. Sennheiser GSP 670 går nämligen på  3 300 kronor och det är en hög prislapp för ett headset, men för det priset får man även ett headset av hög kvalitet både när det gäller byggkvalitén men även när det kommer till ljud och mikrofon.

Jag kan inte annat än rekommendera Sennheiser GSP 670 starkt och att lägga så mycket pengar på ett headset som GSP 670 ser jag lite som en investering och man har då ett headset som kan följa med en bra många år. Jag har headset från Sennheiser som släpptes för över fem år sedan och dom fungerar minst lika bra idag som då, fördelen då var att det var med kabel, här har man ett batteri att tänka på som kan slitas ut med tiden men som även går att bytas ut framöver om man verkligen vill det.

Sennheiser GSP 670
 • 9/10
  Kvalitet - 9/10
 • 10/10
  Ljud - 10/10
 • 9/10
  Funktioner - 9/10
 • 4/10
  Pris - 4/10
8/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.