Vi har testat både SSD hårddisken Extreme 500 och den trådlösa USB-stickan Connect Wireless stick från Sandisk, är dom så tillgängliga och bra som Sandisk vill framstå de som?

Sandisk Extreme 500

Vi börjar med den väldigt lilla och smidiga SSD hårddisken på 240GB som kommer i ett stöttåligt hölje. Denna lilla krabat är utrustad med både USB-C och USB-A port för att kunna ge dig den ultimata flexibiliteten när du jobbar. Denna otroligt lilla och smidiga enhet levererar mer än fyra gånger snabbare hastighet än en portabel mekanisk hårddisk. Detta innebär att man kan överföra stora videofiler och fotobibliotek i hastigheter upp till 415 MB/s.

Det som gör denna hårddisk så bra är att den funkar direkt ur lådan, allt du behöver göra är att koppla in den till någon av datorns USB portar med hjälp av medföljande kabel och sen är det bara att börja använda. För att göra enheten säkrare kan man även ladda hem Sandisks programvara Secureaccess, då Sandisk Extreme 500 använder sig av 128-bit AES kryptering.

Sandisk Extreme 500 finns i storlekarna 120 och 240 GB och priserna börjar på 788:- för 120 GB och 995:- för storebrodern 240 GB.

Left angle product images - hi & low res
Left angle product images – hi & low res

 

[column size=one_half position=first ]Fördelar

 • Fruktansvärt liten
 • Smidigt med 2 typer av USB anslutningar
 • Bra överföringshastighet

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

 • Medföljande USB kabel är fruktansvärt kort, 20cm.
 • Samt att USB anslutningarna skyddas av en liten plastlucka som känns lite sisådär

[/column]

Ta med dig den stöttåliga hårddisken ut
Ta med dig den stöttåliga hårddisken ut

 

Sandisk Connect Wireless Stick

Med Sandisk Connect så kan du enkelt föra över bilder ifrån din smartphone eller surfplatta enkelt till din dator, trådlöst. Allt du behöver göra är att ha stickan i datorn och sedan med Sandisk egna app enkelt föra över bilder och filmer. Förutom att vara inkopplad i datorn så har den även ett batteri med en livslängd på 4.5 timmar så skulle du ha tagit för mycket bilder med din smartphone när du är ute så kan du enkelt ansluta till Sandisk Connect och föra över bilderna och fortsätta ta bilder, detta görs på ett enkelt sätt med Connects inbyggda trådlösa nätverk.

Det kan vara som mest tre användare anslutna samtidigt till Sandisk Connect. Sandisk Connect är verkligen gjord för användare som är på språng och lever en mobil livsstil, och allt detta på ett smidigt och enkelt sätt.

Inte alls stor i storleken trots innehållet
Inte alls stor i storleken trots innehållet
Indikations dioden visar att den är på
Indikations dioden visar att den är på

För att återgå till det trådlösa nätverket som är inbyggt i Sandisk Connect, så var det fruktansvärt enkelt att ansluta och konfigurera. Allt man egentligen behövde göra var att ladda hem Sandisk programvara, sen ansluta till Connect’s nätverk, göra konfigurationen och sen var det bara att byta tillbaka till ditt hemnätverk och sen finns enheten där.
Och med hjälp av Sandisk app till telefonen så kan du enkelt sätta så att den tar en säkerhetskopia på dina bilder i telefonen och för över till USB stickan.

Sandisk Connect Wireless Stick finns i storlekarna 16, 32, 64 och 128 GB i prisklassen från 400 till 1000:-.

sandiskconnectbetyg2
[column size=one_half position=first ]Fördelar

 • Anslutningsmöjligheterna känns oändliga
 • Eget nätverk
 • Bra batteritid
 • Går väldigt enkelt att konfigurera
 • Automatisk backup av bilder via Sandisk app

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

 • Känns lite för plastig
 • Priset

[/column]

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


4 + 3 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.