Liten i storleken men en passform som passar stora som små händer, Roccat kan hårdvara men mjukvaran brister fortfarande.

Jag har använt Roccats tangentbord Vulcan som är deras flaggskepp när det kommer till tangentbord med deras egna brytare, ett tangentbord som inte bara ser bra ut men gör sitt jobb väldigt bra.

Nu är det dags för en av deras möss som till utseendet inte ser särskilt speciellt ut förutom att man kan välja den vita designen som är snyggt men kanske inte så praktiskt då det snabbt efter flera veckors användning blir smutsigt fastän man kanske inte äter vid sin utrustning. Det är helt klart snyggt och annorlunda så det får bli en smaksak hos varje person.

Men där Kone Pure white verkligen gör sitt bästa är när det kommer till passformen där mina stora händer inte har några som helst problem med musens storlek, Roccat har skapat en form på musen som gör den lite mer kompakt men som ska passa alla, stora som små. Ett exempel är att tummen som man enkelt når sidoknapparna med får även vilka i musen urgröpning, tummen kort och gott vilar på musen istället för att bara ha tummen på sidan av musen som är vanligast.

Eftersom det är en spelmus så gäller det att installera Roccats mjukvara Swarm för att kunna göra alla möjliga inställning, allt från att skapa sig profiler där man har olika DPI till att välja hur logotypen på musen ska lysa eller inte lysa alls. Musen är inte trådlös utan det är sladd som gäller.

Sensorn som sitter i Kone Pure white är Owl-Eye 12000 DPI där vi har möjligheten till att ställa in DPI från 100 upp emot 12 000 med 100 DPI mellan varje, enligt Roccat rekommenderas en DPI mellan 400-3000 men enligt mig är detta en smaksak, allt beror på hur man spelar, musmattan och helt enkelt vad man är van vid.

Det jag har märkt med Roccats produkter är att dom är duktiga på att uppdatera mjukvaran i sina produkter och allt detta gör man via Swarm där det är relativt viktigt att hålla sina produkter uppdaterade.

Spelen som jag testade Kone Pure white i var bland annat PUBG, CSGO och DOTA 2 där man ganska snabbt känner att musen inte riktigt alltid kan hänga med som jag vill i spel som CSGO där precision är viktig. Dock är komforten något som Roccat lyckats med riktigt bra och att spela några timmar eller jobba till och med musen är inga problem som helst. Förutom en bra komfort så är Kone Pure white en mus som hamnar i en prisklass som passar dom flesta, strax över 600 kronor är musen helt klart värd och ärligt talat en bättre mus än många andra möss som kostar det dubbla.

Det ända jag har att klaga på är sensorn håller inte hela vägen för alla spelen om man är krävande samt att mjukvaran vill jag gärna Roccat inom kort gör en rejäl uppdatering på och lyft programmet när det kommer till design och funktioner.

Roccat Kone Pure white
 • 8/10
  Design - 8/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 6/10
  Prestanda - 6/10
 • 8/10
  Pris - 8/10
7/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


3 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.