Burst Pro Air är den första trådlösa musen i Roccats Burst uppsättning, men hur är den jämfört med sina företrädare?

Burst pro Air har i stort sett samma design som sin företrädare Burst Pro. En symmetrisk uppbyggnad med 2 programmerbara sidoknappar och en dedikerad dpi knapp. De yttre skalet är gjort utav vatten och dammtåligt genomskinlig plast som avslöjar honeycomb designen som ligger precis under det yttre skalet, och honeycomb designen låter de 4 rgb- områdena lysa igenom. Burst pro Airs uppbyggnad känns väldigt stabil och inga delar sitter löst och vinglar vilket verkligen ökar byggkvalitén.

Musen är relativt liten men låter en hålla den bekvämt med både palm och claw grepp även om man har större händer. Musens låga vikt (81g) gjorde det också väldigt lätt att spela fps spel eftersom det blev enklare att röra musen snabbare och noggrannare. Dock så är musen lite tyngre än de andra Burst musarna. Musens värmebehandlade PTFE tassar är fantastiska kombinerat med musens låga vikt som får musen att glida väldigt enkelt medans man spelar.

Roccat Burst Pro Air

Burst Pro Air använder sig av Roccats egna Titan Switch Optical vilket är en optisk brytare. Detta gör att musens brytare aktiveras i ljusets hastighet vilket kan ge en stor fördel i gaming. Dessutom så har brytarna ett livscykel på 100 miljoner klick och ger av sig en väldigt hyggligt känsla och ljud.

Sensorn som används är Roccats Owl-Eye Optical sensor. Sensorn går upp till 19 000 DPI och kan ändras i steg om 50 dpi. Sensorn klarar även 400 IPS (Inches Per Second). 

Burst Pro Air är även utrustad med NVIDIA REFLEX vilket låter en spela med ännu lägre responstider. Detta kan man utnyttja om man har ett RTX 30 series grafikkort eller en NVIDIA G-SYNC skärm. Tyvärr har jag personligen inte kunnat testa NVIDIA REFLEX så jag har inte mycket annat att säga om det.

Musens mjukvara Roccat Swarm ger än tillgång till ett flertal användbara inställningar som en dpi växlare med flera profiler, möjligheten att göra macros, ändra debounce tid, angle snapping, tilldelning av knappar och självklart belysning. Musens RGB går att sätta på profiler som våg och andandes. Det går även att ändra de 4 olika RGB områdena separat från varann men det jag oftast haft min Burst Pro Air på är AIMO. AIMO är Roccats egna intelligenta belysningssystem som lär sig av hur du spelar för att skapa en mer levande ljusupplevelse.

Roccat Burst Pro Air

Musen kan användas med både en 2,4 GHz anslutning och en Bluetooth 5.2 anslutning. Den har upp till 100 timmars batteritid vilket är väldigt bra för en mus som är så pass liten. Om musen mot all förmodan skulle dö så kan man använda Phantom Flex USB-C kabeln som ger 5 timmars batteritid efter bara 10 minuters laddning vilket var väldigt passande när musen fick lågt batteri mitt i en match.

Burst Pro Air kostar runt 1 099 kr vilket är ett ganska bra pris för en bra trådlös mus. Den känns väldigt bra att spela med och det går att få den att passa in i nästan vilket setup som helst. Med det sagt så gillar jag verkligen denna mus och skulle rekommendera den till alla som letar efter en ny gamingmus.

RECENSION ÖVERBLICK
Kvalite
9
Komfort
9
Mjukvara
8
Pris
7
Tidigare artikelSamsung bjuder in till event i augusti
Nästa artikelOnePlus redo att presentera 10T 5G i augusti
test-roccat-burst-pro-airBurst Pro Air kostar runt 1 099 kr vilket är ett ganska bra pris för en bra trådlös mus. Den känns väldigt bra att spela med och det går att få den att passa in i nästan vilket setup som helst. Med det sagt så gillar jag verkligen denna mus och skulle rekommendera den till alla som letar efter en ny gamingmus.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn