Ring Video Doorbell Pro har nästan allt man vill ha i teorin men hur är det egentligen i praktiken och är detta en produkt för alla?

Att gå in på specifikationer och gå in i detalj hur Ring Video Doorbell Pro fungerar tror jag inte är det som är intressant denna gången, istället kommer jag att ta en närmare titt hur installationen funkar, användningen av denna moderna ringklocka samt vem är Ring Video Doorbell Pro skapad för, är det något för alla eller bara en liten skara hushåll där ute.

Installation

Installationen av Ring Video Doorbell Pro är förvånansvärt enkelt, jag som många andra tror att bara för något är lite mer komplicerat till funktioner att då även installationen ska vara det men här kan man nästan säga att det är tvärtom. Har man idag en ringklocka som är kopplad till elnätet så är det i stort sett bara att ersätta den befintliga med Ring Video Doorbell Pro och är man osäker så har Ring skapat flera bra guider på sin hemsida för att verkligen göra detta rätt. Om Ring bra något så är det att förklara, guida och helt enkelt hjälpa oss med text, video och support.

När man väl har fått allting på plats och den är inkopplad så är det dags att installera Ring Video Doorbell Pro i appen, i en telefon eller i familjens telefoner. Även appen förklarar allt väldigt tydligt redan från steg ett och det är egentligen bara att läsa allt som kommer upp på skärmen för att få ordning på det. Som ni kanske listat ut så gäller det att ha ett Wifi hemma för att detta ska fungera och här rekommenderas ett säkert wifi.

Väl färdig med appen där man i stort sett styr allting som har med Ring Video Doorbell Pro att göra så får man inte glömma att koppla in Ring Chime som är en trådlös ringenhet, det är helt enkelt där ljudet kommer ifrån om någon ringer på dörren och man inte har telefonen i närheten eller påslagen. Chime kopplas direkt in i ett vägguttag och behöver sedan bara paras ihop med Ring Video Doorbell Pro via appen, även detta förklaras väldigt detaljerat.

Användning

Men vad är då tanken med en pryl som Ring Video Doorbell Pro? Varför ska man ha det?

Kort och gott handlar det om bekvämlighet men det handlar även om säkerhet när man till exempel inte är hemma. Det går alltid att ha kameraövervakning inne i huset men när dom väl är inne så känns det lite som att det är försent. Lyckas man fånga dessa tjuvar innan vore det toppen. Ring Video Doorbell Pro är en lösning som kanske kan hjälpa till med detta. Ringer någon på dörren så kommer det upp en notis på telefonen eller telefonerna hemma, samtidigt kan man välja att svara direkt i telefonen genom den inbyggda kameran i Ring Video Doorbell Pro där man kan kommunicera direkt med den som ringer på. Tack vare vidvinkelkameran så får man ett stort synfält och genom att mikrofonen samt högtalaren så går det att kommunicera lika lätt som att prata i telefon.

Något som jag var orolig för var fördröjning eller att det skulle kunna avbrytas men jag upplevde varken någon typ av fördröjning eller att “samtalet” skulle brytas på något sätt.

Ett exempel som jag använder Ring Video Doorbell Pro till än idag är när bud kommer till dörren och man inte är på plats, då är det perfekt att kunna prata via Ring Video Doorbell Pro och till en början så är budet lite förvirrat men efter en kort förklaring så är dom med på noterna, där kan man ge dom tillståndet att lämna paketet utanför dörren och man slipper jaga varandra om man inte är på plats.

Nu är nästa steg bara att införskaffa sig ett moderna lås till ytterdörren där man kan låsa och låsa upp via telefonen för att i sin tur låta budbäraren lämna paketet innanför dörren till exempel, men det är nästa steg.

Pryl för alla

När det kommer till nya prylar såsom Ring Video Doorbell Pro som fortfarande är relativt nytt på marknaden så blir många rädda, rädda på det sättet att det är svårt med installation, användningen m.m. men man måste även tänka på att företag som Ring gör allt dom kan för att underlätta både installation och användningen av deras produkter så mycket det bara går och jag tycker dom har gjort ett riktigt bra jobb med både Ring Video Doorbell Pro och deras tidigare produkter som vi har testat.

Jag skulle säga att alla hushåll som har en ringklocka idag vid ytterdörren så är Ring Video Doorbell Pro en alldeles utmärkt ersättare som gör så mycket mer än bara ger ifrån sig en ljudsignal att någon är vid dörren. Som jag nämnt tidigare så är Ring Video Doorbell Pro även en liten säkerhet om man inte är hemma en längre period och vill hålla lite koll på vem som är vid ytterdörren till exempel. Utökar man det så har Ring även övervakningskameror som man kan ha på utsidan av sitt hus för bättre koll.

Ring Video Doorbell Pro är framtiden när det kommer till just ringklockor men jag skulle gissa på att detta bara är början från Ring när det gäller att göra våra hem lite smartare och lite bekvämare. Ska bli intressant och se om vi i framtiden kommer se dessa typ av ringklockor betydligt oftare än en traditionell som ger ifrån en ljudsignal bara.

Ring Video Doorbell Pro
 • 9/10
  Kvalitet - 9/10
 • 9/10
  Funktioner - 9/10
 • 8/10
  Installation - 8/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
8.3/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.